Marktrock-festival nadert hoogtepunt

Duizenden mensen zijn vrijdag afgezakt naar de Leuvense binnenstad voor de derde en laatste dag van de 21ste editie van Marktrock 2003. De weergoden blijven de muziekfans goedgezind en de ambience zat er dan ook alweer goed in.

Belga

Net als de voorbije dagen struinde de mensenmassa opnieuw vlot van het ene naar het andere podium op de Vismarkt, de Oude Markt, het Hogeschoolplein en het De Layensplein.

Ook de prille en toekomstige Marktrockers kwamen dit jaar aan hun trekken. Voor de eerste maal was er "Marktrock for Kids", waar Bende Gek op het De Layensplein succes oogstte met hits als "Spring,...".

De aftrap van het stadsfestival werd vrijdag gegeven op de Oude Markt, de enige plaats waar betaald moet worden (15 euro). Daar mocht de Nederlandse rapper Brainpower om 14.30 uur de spits afbijten. Om 15.50 uur volgde Admiral Freebee en om 17.10 uur maakte het Nederlandse Krezip er het mooie weer. De popformatie oogstte duidelijk veel succes. Al om 17.45 uur werd de markt afgesloten. Voor de muziekfans is het nu wachten tot voldoende mensen de markt hebben verlaten voor ze weer op de Oude Markt kunnen.

Om 18.40 uur is het op de Oude Markt de beurt aan de Nederlandse rockdiva Anouk en voorts staan vrijdagavond nog The Cardigans en de Pretenders op het programma. Om 01.00 mag Moloko het licht uitdoen. Met dit duo slaagden de organisatoren er weerom in Marktrock af te sluiten met een topper van formaat.