Geel test Fransman en Nigeriaan en stuurt Ier door

VOETBAL

BR>

De testspelers blijven komen en gaan bij Verbroedering Geel. Gisteren werd de Ier Johnston (Shamrock Rovers) bekeken. De volgens zijn manager kopbalsterke spits bleef onder de verwachtingen en werd na een training doorgestuurd. Vandaag komen nog twee aanvallers hun visitekaartje afgeven: de Nigeriaan Okougha en een speler van Paris Saint-Germain. Zij spelen met de reserven tegen Sint-Truiden.

Vamesu en Asare blijven sukkelen met voetblessures en moeten voorlopig rusten. Vamesu testte gisteren maar staakte de training. De Roemeen moet röntgenfoto's laten nemen. Asare trainde niet. Hij kreeg een inspuiting en moet twee dagen rusten.

Antwerpse-Brit: kortgeding

Ronnie Wallwork spant een kort geding in tegen de Belgische voetbalbond KBVB. De raadsman van Wallwork, meester Van Moorleghem, vertelde aan het persagentschap Belga dat donderdag nog een dagvaarding wordt betekend aan de voetbalbond.

De door Manchester United aan FC Antwerp uitgeleende speler, werd op maandag 2 augustus door het Sportcomité levenslang geschorst omdat hij en Danny Higginbotham scheidsrechter Amand Ancion hadden aangevallen op het einde van de eindrondewedstrijd tegen La Louvière.

Van Holsbeek (RWDM) naar SK Lierse

Herman Van Holsbeek neemt ontslag als commercieel manager bij tweedeklasser RWDM. Van Holsbeek was twee jaar aan de slag bij de Brusselse club. Tot 31 augustus blijft hij zijn functie bij RWDM uitoefenen, maar vanaf 1 september treedt hij in dienst bij eersteklasser SK Lierse als commercieel manager.

Standard verhuurt Chauveheid

Standard verhuurt Chauveheid voor een jaar aan Eupen. De Luikenaars haalden de 21-jarige beloftevolle spits daar enkele maanden geleden weg met een contract voor vier jaar. «De beslissing gebeurde in overleg met Ivic en de speler zelf», aldus Pierre Delahaye. «Chauveheid zit in zijn laatste jaar lichamelijke opvoeding aan de universiteit van Luik en vreesde dat zijn studies zouden gehypothekeerd worden door twee trainingen per dag. Bij Eupen kan hij probleemloos meedoen en intussen wat extra ervaring opsteken».

Rekdal breekt een been

De Noor Kjetil Rekdal (Hertha Berlijn), ex-Lierse, heeft tijdens de heenwedstrijd in de derde voorronde van de Champions League tegen Anaorthosis Famagusta zijn been gebroken. Rekdal zal zeker twee maanden aan de kant moeten blijven. Hertha Berlijn won wel van de Cyprioten met 2-0.

Borussia verlengt contract van Sammer

De Bundesliga-club Borussia Dortmund heeft het contract van Matthias Sammer voor één seizoen verlengd. De libero is sinds oktober 1997 gekwetst aande knie en revalideert nog steeds. Of hij nog zal terugkeren op het hoogste niveau is onzeker. Hij mag alvast nog zeker dit seizoen in Dortmund blijven.

Twee jaar schorsig voor dronkenschap in doel

Een doelman van een Poolse eersteklasser is geschorst voor twee jaar en heeft een boete van 250 euro gekregen na beschuldigingen van dronkenschap tijdens de jongste wedstrijd, zo heeft het Poolse nieuwsagentschap PAP donderdag gemeld.

Jaroslaw Bako, die voor Stomil Olsztyn, derde in de stand, in het doel staat, zou dronken zijn geweest tijdens de eerste klassewedstrijd tegen Pogon Szczecin op 31 juli.

Stomil verloor die match met 3-0. De clubleiding stak de schuld voor de nederlaag op Bako, zo schreef het sportbald Przeglad Sportowy donderdag. Bako heeft een advocaat onder de arm genomen en ontkent de beschuldigingen. Niemand kan bewijzen dat hij dronken was aangezien er geen bloedtesten zijn uitgevoerd na de wedstrijd, zo voert hij aan.