«Ervoor geknokt»

Edgaras Jankauskas:

BR>Edgaras Jankauskas was dé uitblinker bij Club, niet alleen omwille van zijn twee doelpunten. «Toch was ik niet speciaal gemotiveerd omdat ik nog eens in een Baltische staat kon spelen,» aldus de Litouwer. «Het is toch nog 600 kilometer van huis voor mij en dit is niet om trots op te zijn. Het veld was onze moeilijkste tegenstander. Maar we hebben wél voor elke bal geknokt en je ziet als het team beter speelt dat ik het ook makkelijker heb.»

Gert Verheyen

«Kwaliteitsverschil»

Gert Verheyen werd in de loop van de tweede helft vervangen door Sven Vermant. «Het was uit voorzorg, bij een draaibeweging voelde ik iets in de lies en we verkozen om geen risico te nemen. De wedstrijd? We hebben onze taak volbracht maar je moet wel weten tegen wie we hebben gespeeld. Het is een geschenk om zo je Europese campagne te mogen beginnen. Het kwaliteitsverschil was enorm. Enkel het ongelooflijke slechte veld en de lage zon konden ons wat remmen.»

Vital Borkelmans

«Nooit meegemaakt»

Net zoals zijn ploegmaats was Vital Borkelmans niet te spreken over de staat van het veld. «In mijn lange carrière kreeg ik nog nooit zo een terrein voorgeschoteld. De trainer had er ons op voorbereid en wilde niet dat we begonnen te zaniken. Dat hebben we dan ook niet gedaan. Nu rest ons nog een ding: zo snel mogelijk inpakken en wegwezen.»

René Verheyen

«Schrik voor blessures

Club-trainer René Verheyen bracht ook zijn tweede opdracht als sportieve baas van blauw-zwart tot een goed einde.«De eerste helft was moeilijk omdat de thuisploeg alle spelers achter de bal hield. Na de koffie hebben we geprofiteerd van het feit dat Tulevik de egelstelling wat verliet. Ik zegde tijdens de rust dat een goal niet kon uitblijven en dat eens de ban gebroken was er nog meer ballen in het net zouden verdwijnen. Ik kreeg gelijk. Toch wil ik de spelers feliciteren voor de concentratie waarmee ze deze match afhaspelden. In de slotfase had ik enkel schrik dat het slechte veld tot blessures zou leiden.»

Gaetan Englebert

«Is dit Europacup?

Net als in de wedstrijd tegen Sint-Truiden verscheen Englebert aan de aftrap. Voor hem was het een Europees debuut.«Ik hoop dat dit geen echte Europacup is want anders ben ik zwaar ontgoocheld. Vandaag was het onmogelijk om goed voetbal te brengen. We mochten al blij zijn als we eens een bal goed konden controleren. We zullen maar blij zijn zeker, maar dan wel enkel met de 0-3.»