"Any Way the Wind Blows" geselecteerd voor filmfestival Montreal

De Vlaamse speelfilm "Any Way the Wind Blows" van Tom Barman is geselecteerd voor het World Film Festival in Montreal en zal daar deelnemen aan de Europese competitie.

Belga

Dat is woensdagavond door het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) bekendgemaakt op het 56ste Internationaal Filmfestival van Locarno in Zwitserland. "Any Way the Wind Blows" krijgt donderdag zijn internationale première in Locarno. De prent wordt buiten competitie op een reuzenscherm op het Piazza Grande vertoond.

Na de vertoning was er een door het VAF georganiseerde party voor genodigden waar Barman en acteur Jonas Boel als deejays fungeerden.

"Any Way the Wind Blows" is ondertussen ook geselecteerd voor de festivals van Stockholm (in competitie), Bergen (Noorwegen) en Vancouver (Canada). In september opent de prent het Vlaams programma op het Filmfestival van Utrecht.

De film waarvoor in eigen land al liefst 55.000 kaartjes verkocht werden, komt later dit jaar in roulatie in Nederland, Zwitserland en Groot-Brittannië.

Het festival van Locarno is woensdag begonnen met als openingsfilm Vincente Minelli's muzikale komedie uit de jaren vijftig "The Band Wagon". Op het programma staat, naast de competitie, een grote retrospectieve gewijd aan jazzfilms.