"Spider-Man" en "Lord of the Rings" favorieten voor MTV Movie Awards

De films "Spider-Man" en "Lord of the Rings: The Two Towers" hebben beide vijf nominaties behaald voor de MTV Movie Awards. De prijzen worden op 31 mei 2003 uitgereikt in Los Angeles.

Belga

Op de twaalfde editie van de MTV-prijsuitrijking zullen acteurs Tobey Maguire, Viggo Mortensen, Eminem, Leonardo DiCaprio en Vin Diesel strijden om de titel van Beste Acteur. Voor de beste vrouwelijke actrice wisten Kirsten Dunst, Halle Berry, Kate Hudson, Queen Latifah en Reese Witherspoon een nominatie in de wacht te slepen.

Naast "Spider-Man" en "Lord of the Rings" werden ook de films "8 Mile" (met Eminem), "Barbershop" en "The Ring" (een Amerikaanse remake van de Japanse horrorprent "Ringu") genomineerd in de categorie Beste Film. De jaarlijkse prijs voor de Beste Kus (tong en niet-tong) zal gaan naar Tobey Maguire en Kirsten Dunst ("Spider-Man"), Ben Affleck en Jennifer Garner ("Daredevil") of Leonardo DiCaprio en Cameron Diaz ("Gangs of New York"). Bij de MTV-awards is er ook altijd een prijs weggelegd voor de Beste Slechterik. Daniel Day-Lewis ("Gangs of New York"), Willem Dafoe ("Spider-Man") en Colin Farrel ("Daredevil") zijn de gelukkige genomineerden.

Dit jaar wordt voor het eerst ook een prijs uitgereikt aan de Beste Virtuele Vertolking. Genomineerden zijn uiteraard de Lord of the Rings-creatuur Gollum, de Star Wars-figuur Yoda en het Harry Potter-personage Dobby. De nominaties en de winnaars worden bepaald op basis van een werelwijde rondvraag onder de kijkers van de muziekzender.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer