• Ban: looptraining -

RACING GENK

E.DE G.

BR>

Chris Van Geem (enkel) werd op de massagetafel uitgebreid

bijgewerkt

door kinesist Danny Kaes. Ander trainingsnieuws: Souleymane Oulare mocht zijn enkel sparen. Zoran Ban hernam in het gezelschap van Juha Reini de looptraining en zou volgende week terug bij de groep aansluiten. Mike Origi werkte een specifiek fitnessprogramma af.

• Dak op tribune -

Eergisteren werd met grote mechanische middelen gestart om het dak op de nieuwe zittribune tegenover de huidige hoofdbeuk te plaatsen. Ook werd het nodige metselwerk verricht voor het plaatsen van de uitneembare doelen.

• Zaak Van Geem-Delbroek -

In antwoord op zijn schrijven kreeg secretaris Pol Baeten gisterennamiddag van de voetbalbond een fax met de bevestiging dat het verzoek van Genk om de schorsing van Wilfried Delbroek en Chris Van Geem op te schorten vandaag door het Uitvoerend Comité zal behandeld worden. Niettemin heeft men bij Genk weinig hoop dat het verzoek tot opschorting effectief zal ingewilligd worden.

• Keita - Nsumbu: nog niet weg -

Salif Keita verhuist (voorlopig?) niet naar Unterhaching. Ondanks positieve testen kwam het gisteren niet tot een overeenkomst met de nieuwe Duitse Bundasligaclub. Keita keert vandaag terug naar Genk om vervolgens naar Afrika af te reizen voor de interland tussen Senegal en Eritrea.

Ook Ngoy Nsumbu behoort voorlopig nog tot de Genkse spelerskern. Nsumbu legde in Firenze een positieve test af bij een club uit de Verenigde Arabische Emiraten, maar het financiële bod dat werd gedaan op Nsumbu werd door Genk als onvoldoende afgewimpeld.

SK LOMMEL

• Trainingsnieuws -

Dieter Dekelver (enkel), Gert Davidts (voet) en Sylvio Garcia (enkel) hernamen gisteren zonder problemen de groepstraining. Segers (ribben) is geruime tijd out, Schoofs (schouder) drie weken.

• Grant vanavond tegen GBA -

De Lommelse invallers spelen vanavond aan de Gestelsedijk om 19.30u tegen GBA. Naast nieuwe aanwinst Kim Grant, die zijn paraatheid zal testen, treden volgende spelers van de A-kern aan: Davidts, Vincken, Noben, Nivaldo, van Kessel en Garcia.

STVV

•Rudonja in Sloveense ploeg -

De Sloveense coach Srecko Katanec heeft drie 'Belgen' geselecteerd voor de EK-kwalificatie wedstrijd tegen Albanië die op 18 augustus in Ljublijana gespeeld wordt.

Het gaat om de doelman Mladen Dabanovic (Lokeren), middenvelder Saso Gajser van Gent en spits Mladen Rudonja van Sint-Truiden.

• Jubileumboek -

Ter gelegenheid van haar 75-jarig bestaan geeft STVV een jubileumboek uit. De voorbije week rolde het boek, dat 495,-Fr. kost van de pers. Abonneehouders krijgen het gratis. Het uitgangspunt vormen het boek van Gerard Mathijs en Staf Henderix '50 jaar STVV' én dat van sportjournalist Norbert Stas 'Het fenomeen STVV'. De gestage opmars van de club naar eerste klasse wordt uitgebreid verhaald. Er zijn ook fraaie reportages met o.m Lon Polleunis, Raymond Goethals, Danny Boffin, Marc Wilmots. Het geheel is rijkelijk geïllustreerd met archieffoto's en foto's van de huidige generatie. Deze jubileumuitgave is te koop op het secretariaat en het Clubhouse.

• Rudonja of Mertens -

Poll Peters maakte gisteren zijn voorlopige selectie bekend voor de partij tegen Geel. De Truiense coach duidde reeds 12 spelers aan. De opstelling: Volk, Voets, Nijs, Dello, Lenglois, Vrancken, Teppers, Dierickx, Isaias, Fiers, Rudonja of Mertens.

MAASLAND

• Flits van de Litz -

Zopas werd de eerste supportersclub buiten de grenzen van de gemeente Maasmechelen boven het doopvont gehouden:

De flits van de Litz

. Thuishaven van deze supportersvereniging, die aansloot bij het overkoepelend orgaan van Maasland, is restaurant De Litzberg in Lanklaar-Dilsen.