Hulpgevangenis organiseert "Marktrock binnen muren"

In de marge van het echte Marktrockgebeuren in de binnenstad heeft de Leuvense Hulpgevangenis, een strafrinrichting die heel wat mensen in voorlopige hechtenis telt, donderdag en vrijdag op het binnenplein van de inrichting "Marktrock binnen de muren" georganiseerd. De belangstelling van de gedetineerden was groot, de reacties enthousiast.

Belga

Donderdag concerteerden Unbreakable, een groep gedetineerden uit deze gevangenis die recent onder leiding van Anton Walgrave de CD "Side by side" uitbrachten, en de Russische groep Sergey Zasulskiy, bedoeld voor de gedetineerden afkomstig uit Oost-Europa. Vrijdag was er 's morgens een volksspelencompetitie en in de namiddag optredens van Asimov, Elysian en Coco Jr. afgewisseld met breakdance en tai-bo-optredens van gedetineerden zowel als van buitenstaanders.

"We willen op die manier gedetineerden de kans geven om van de Marktrocksfeer te genieten. Het maakt ook deel uit van ons cultureel vormingsaanbod, want de gevangenen organiseren het voor een groot stuk mee. Zij ontwierpen de affiche, bouwden het podium en kregen de kans om een breakdancesessie te volgen met het oog op een individueel optreden. Met Unbreakable trad er ook een eigen groep op. Bedoeling van dit alles is hun kansen op reïntegratie in de samenleving te verbeteren en hen ook voor één dag alle problemen te doen vergeten", aldus Wendy Vandriessche, als sociaal assistent werkzaam in Leuven-Hulp.