Tour de France - Pascual Llorente (Kelme) is de dopingzondaar

De Spanjaard Pascual Llorente (Kelme) is de wielrenner die in de voorbije Tour de France betrapt werd op het gebruik van EPO, dat schrijft de Spaanse sportkrant

Marca

.

Belga

De persdienst van de Spaanse wielerfederatie (RFEC) kon of wilde het bericht woensdagmorgen niet bevestigen, bij de antidopingcommissie van de RFEC was niemand bereikbaar voor commentaar.

Juan Mas, de sportief directeur van Kelme heeft aan het Franse persagentschap AFP alvast bevestigd dat één van zijn renners positief controleerde en dat de tegenexpertise dat resultaat heeft bevestigd. "Ik kan de naam van de renner in kwestie evenwel niet vrijgeven, zolang hij niet officieel op de hoogte is gebracht", aldus Mas.

Pascual Llorente testte positief na de 12e etappe, een individuele tijdrit over 47 km tussen Gaillac en Cap'Decouverte die gewonnen werd door de Duitser Jan Ullrich, preciseert Marca.

Pascual Llorente won dit seizoen de Ronde van Andalusië en de Ronde van Murcia, waarin hij zegevierde in de laatste etappe, een individuele tijdrit. Hij troefde daarin Lance Armstrong af.