14-jarige Oekraïnse debutante in derde ronde WTA Los Angeles

Op het WTA-toernooi van Los Angeles (635.000 dollar) heeft de 14-jarige Oekraïnse Viktoriya Kutuzova, bij haar eerste deelname aan een proftoernooi, woensdag al meteen de derde ronde bereikt. Viktoriya Kutuzova speelt in Los Angeles met een wildcard, twee weken terug bereikte ze als kwalificatiespeelster al de halve finales van het ITF-toernooi in het Amerikaanse Evansville (10.000 dollar).

Belga

Kutuzova is nu nog het nummer 451 van de wereld, maar moet maandag in het WTA-klassement een flink aantal plaatsen stijgen. In de eerste ronde in Los Angels won ze in twee sets (6-4 en 6-4) van de Russin Lina Krasnoroutskay (WTA 41), in de tweede profiteerde ze van de opgave van de als 15e geplaatste Amerikaanse Alexandra Stevenson (WTA 29). Ze leidde op dat moment wel al met 6-3 en 3-3.

In de achtste finales neemt het tennistalent het op tegen de dubbelpartner van Kim Clijsters, de Japanse Ai Sugiyama, het nummer 12 van de wereld.

Viktoriya Kutuzova wordt op 19 augustus 15 jaar. Ze is 1m69 groot en weegt 52 kg. Dit jaar bereikte ze de finale op het juniorestoernooi van de Australian Open en speelde ze ook de finale van de Astrid Bowl in Charleroi.