Huis van keizer Caligula in Rome ontdekt

Op het antieke Forum Romanum zijn overblijfselen van het huis van de Romeinse keizer Caligula (12-41 na Christus) gevonden. Bij graafwerken stootten Italiaanse archeologen op resten van muren en kostbare mozaïeken van de keizerlijke residentie, meldde de Italiaanse krant

Corriere della Serra

donderdag.

Belga

Volgens bronnen uit de oudheid zou de residentie zich op het oude marktplein van Rome naast de tempel van Castor en Pollux bevinden. "We zijn er beginnen graven en zijn er zeker van dat we onder het paleis van keizer Domitiaan het huis van Caligula ontdekt hebben", zei archeoloog Adriano la Regina.

Caius Julius Caesar Germanicus kreeg zijn bijnaam Caligula (laarsje) reeds als kind, toen hij in het leger van zijn vader in soldatenlaarzen rondliep. Hij werd in 37 na Christus tot keizer gekroond en ging vooral als een wrede en tyrannieke figuur de geschiedenis is.

"We hopen met deze ontdekking meer over Caligula te weten te komen, want elke steen van het Forum Romanum vertelt iets over het leven in het antieke Rome", aldus la Regina.