Dirk Denoyelle speelt met de blokjes

Als kind speelt iedereen met lego, maar op een bepaalde leeftijd worden de blokjes ongenadig opzijgeschoven. Niet zo voor stemmenimitator Dirk Denoyelle: hij bouwt al enkele jaren de hoofden van bekende landgenoten na met het populaire speelgoed. Het Cultuurcentrum Merksem pakt vanaf vandaag uit met de expo 'Bekende hoofden in lego'.

Kdejager

BR>

Een jaar of zeven geleden kreeg de oudste dochter van Denoyelle een doosje lego cadeau. Papa kreeg de bouwkriebels te pakken en begon hoofden van bekende landgenoten na te bouwen. Denoyelle bouwt niet zomaar mensenhoofden. Met elk van zijn beelden heeft hij een band.

In Merksem stelt de stemmenimitator 25 bekende koppen voor. Naast Verhofstadt en Di Rupo ook twee Antwerpenaars: Denoyelle zelf en Jean Bosco Safari. "Gewoon omdat het zo een sympathieke kerel is", zegt Denoyelle. "Zijn kapsel bestaat uit 300 legobeestjes. Er zitten geen Antwerpse politici in de expo, omdat er ook maar weinig van betekenis zijn."

Nieuw in de tentoonstelling zijn de filmfiguurtjes Freddi Fish en Loebas. "Ik sprak hun stemmen in op de cd-rom en wilde ze in legoblokjes nabouwen", aldus de beeldhouwer.

Bekende hoofden in lego

: Kasteel Bouckenborg, Bredabaan 561, Merksem. Van donderdag 7 tot en met zondag 24 augustus, alle dagen van 13 tot 17u (donderdag 7 en donderdag 21 augustus van 13 tot 23u).