Parcours Virga Jesseommegang in Hasselt ingekort

Wegens de extreem hoge temperaturen hebben de organisatoren van de zevenjaarlijkse Virga Jessefeesten in Hasselt beslist om het parcours van de eerste ommegang op zondag 10 augustus in te korten. Dat gebeurt op advies van de medisch directeur en de urgentieartsen van de spoedgevallendienst van het Hasseltse Virga Jesseziekenhuis.

Belga

De ruim 2.200 deelnemers zouden zondag tijdens de 45ste editie een parcours van 3,7 kilometer afleggen in de Hasseltse binnenstad om Virga Jesse, de beschermvrouw van de stad, te eren. De ommegang zou zo'n anderhalf uur in beslag nemen. Het parcours wordt evenwel ingekort tot een goed uur. Ook is het vertrekuur met twee uur verlaat. De ommegang start zondag om 17.00 uur in plaats van om 15.00 uur.

De deelnemers wordt ook aangeraden zich voldoende tegen de zon te beschermen. De medische ondersteuning raadt oudere deelnemers met hart- en longproblemen zelfs af om aan de ommegang deel te nemen.

De brandweer van Hasselt heeft 10.000 zakjes water voor de bezoekers klaarliggen. Vier medische posten en twee MUG-artsen zullen ter beschikking staan om problemen tengevolge van de hitte te behandelen.