Dodentocht Bornem: nieuw deelnemersrecord ondanks hitte

Vrijdagavond zijn er 8.866 wandelaars begonnen aan de 34ste internationale Dodentocht, een wandeltocht van 100 km in en rond Bornem. Vorig jaar waren er 8.130 deelnemers, het hoogste tot dan toe. Het deelnemersaantal van dit jaar is dus een absoluut record en dat ondanks de hoge temperatuur. De organisatoren weten niet waaraan de hoge opkomst te danken is.

Belga

"Er zijn ruim 700 deelnemers meer dan vorig jaar en dat is meteen ook de eerste keer dat we qua deelnemersaantal zo'n stap vooruit zetten", zegt woordvoerder Bart Maerivoet. "En dat ondanks de hoge hitte. Maar we denken dat de iets lagere temperaturen van de laatste twee dagen er voor iets tussen zitten", aldus Maerivoet.

De eerste wandelaars zijn om 21.00 uur vertrokken, de laatste een uurtje later. Hoewel de aankomstplaats pas om 7u. opengaat, zullen enkele zogenaamde "hardlopers" de tocht van 100 km al voor dat uur afgelegd hebben. De geoefende wandelaars zullen druppelsgewijs rond de middag binnenlopen. De recreatieve wandelaar die het tot het einde uitzingt, komt normaal rond 15.00 uur aan.

Wie uit is op het diploma en de medaille en de gladiool die aan de streep worden uitgereikt, moet er in elk geval voor zorgen dat hij of zij die streep voor 21.00 uur zaterdagavond bereikt heeft.

Aangeboden door onze partners