Vier slachtoffers oververhitte trein nog in het ziekenhuis

Vier van de vierentwintig slachtoffers die dinsdagavond onwel werden op een volle en snikhete trein van Blankenberge naar Neerpelt liggen nog in het ziekenhuis. Dat zegt NMBS-woordvoerder Jochen Goovaerts.

Belga

"De trein vertrok om 18.35 uur in Blankenberge en kwam met tachtig minuten vertraging aan in Neerpelt. In het vierde van de vijf motorstellen liet de airconditioning het afweten vanaf Dendermonde. De treinbegeleider heeft er alles aan gedaan om de airco terug aan de praat te krijgen. In Mechelen werkte het terug", aldus Goovaerts. In deze motorstellen met airco kunnen de ramen niet open, omdat het systeem anders niet optimaal zou kunnen werken.

De temperatuur liep zodanig hoog op, dat 24 passagiers van jeugdvereniging Imago van het Don Bosco College in Hechtel-Eksel onwel werden. De groep telde 87 kinderen tussen twaalf en vijftien jaar en vierentwintig monitoren. Ze kwamen terug van een uitstap in Blankenberge. De groep zat in het motorstel met de haperende airco. In een viertal verschillende stations moesten de zieken afstappen. Ze werden wegens oververhitting naar ziekenhuizen overgebracht.

De oorzaak van de defecte airco is voorlopig nog niet bekend.