Slachtoffers vermeende gijzeling ongedeerd

Nadat een arrestatieteam van de politie van Maastricht donderdag rond 11.20 uur de Rabobank op de Boschstraat was binnengedrongen, bleek er geen spoor meer van de vermeende overvallers. Een drietal slachtoffers, die nog binnen op de derde verdieping van het bankgebouw waren, werd ontzet. Twee medewerkers van de bank en een liftmonteur bleven ongedeerd. Ze hadden zich opgesloten omwille van de mogelijke overval. De politie stond in contact met hen. Rond 11.40 uur was de overval afgelopen en werd het gebouw vrijgegeven.

Belga

Rond 8 uur kwam bij de politie een melding binnen van getuigen dat er een overval op een bank plaatshad in het centrum van Maastricht, aldus woordvoerder René Keijdener van de politie Limburg-Zuid.

"Na de melding hebben we verschillende postpunten in de stad ingenomen. Toen bleek het om de Rabobank te gaan. We hebben meteen de omgeving aan de Markt afgezet. Er zouden drie gewapende mannen binnen zijn en een aantal mensen. De situatie werd heel ernstig genomen. Vier uur later is de actie beëindigd. Er zijn binnen geen overvallers meer aangetroffen. Aan de hand van de erhoren van de slachtoffers zal duidelijk moeten worden wat er precies aan de hand was. Het is ook niet geweten of er buit gemaakt werd," aldus Keijdener.