Zeven doden bij gevechten in Zuid-Afghanistan

Enkele tientallen Taliban-strijders hebben donderdagmorgen een districtskantoor in Zuid-Afghanistan aangevallen en daar zes Afghaanse soldaten en de Afghaanse chauffeur van een Amerikaanse hulporganisatie gedood, heeft de provinciale chef van de inlichtingendienst bekendgemaakt.

AP Ned

De aanval vond rond 04.00 uur plaats in het district Deshu van de provincie Helmand, 180 kilometer ten zuiden van de provinciehoofdstad Lashkargah. Toen de aanvallers met vier auto's arriveerden, verbleven in het districtskantoor enkele Afghaanse medewerkers van de hulporganisatie Mercy Corps, die in de streek een landbouwkundig onderzoek uitvoeren. Zij brachten er de nacht door omdat het te laat was geworden om terug te keren naar Kandahar. Hulpverleners wagen zich 's nachts liever niet op de onveilige Afghaanse wegen, zeker niet in het zuiden van het land.

De medewerkers bleven ongedeerd, maar hun chauffeur, die in een aparte kamer lag te slapen, werd gedood, evenals zes militairen. De Taliban hebben de Afghanen gewaarschuwd niet voor internationale hulporganisaties of de regering van president Hamid Karzai te werken.