In tunnel vastzittende spoorwegarbeiders bevrijd

Vierendertig Spaanse bouwvakkers die urenlang vastzaten in een treintunnel die in brand was gevlogen, zijn woensdagavond in veiligheid gebracht. De bouwvakkers maakten gebruik van de zuurstoftanks die zij bij zich hadden en wisten een luchtzak te bereiken. Zij konden na ongeveer vijf uur worden gered.

Belga

De bouwvakkers waren in de tunnel aan het werk toen een trein met bouwmateriaal in brand vloog. Reddingswerkers onderhielden per mobiele telefoon contact met de bouwvakkers, die bijna vier kilometer van de tunnelingang vastzaten. Om kwart over acht stapten zij allen veilig van een trein die uit de tunnel kwam gereden. Slechts drie van hen moesten met een draagbaar worden afgevoerd, maar ook dezen leken er niet ernstig aan toe te zijn.

De tunnel gaat onder een berg door en moet dertig kilometer lang worden. Tot nu toe is bijna vier kilometer geboord. De tunnel is een onderdeel van de hogesnelheidslijn die wordt aangelegd van Madrid naar Valladolid in het noorden van Spanje. De tunnel ligt op zo'n 100 kilometer ten noorden van Madrid.

Het is het tweede ernstige incident in de tunnel in aanbouw. Op 20 januari kwamen twee arbeiders om het leven doordat zij onder een grote hoeveelheid stenen bedolven werden.