Rotselaar dreigt met sluiting surfzone De Plas

Als de surfclub De Winge niets onderneemt tegen de vele zwemmers in de door haar beheerde surfzone van het domein De Plas in Rotselaar dreigt het gemeentebestuur ermee omwille van de openbare veiligheid deze zone voor het publiek te sluiten. Dat stelt waarnemend burgemeester Dirk Jacobs (CD&V) van Rotselaar.

Belga

De Plas is verdeeld in een zwem-, surf- en visserszone. De bewaakte zwemzone wordt uitgebaat door de gemeente. Volgens de overeenkomst tussen alle betrokken partijen moet de surfclub erop toezien dat er in haar zone enkel gesurfd wordt en het zwemverbod gerespecteerd wordt. Met de hitte van de afgelopen weken diende echter te worden vastgesteld dat er in deze surfzone regelmatig tientallen personen aan het zwemmen waren.

"We kunnen niet dulden dat er in deze onbewaakte zone gezwommen wordt omdat we als gemeentebestuur verantwoordelijk zijn voor de veiligheid van het ganse domein. In onze zwemzone hebben we de afgelopen jaren bovendien heelwat geïnvesteerd in nodige infrastructuur en zetten we ook veel personeel in", aldus Jacobs. Hij verwacht dat surfclub meer mensen inschakelt om toezicht te houden op het zwemverbod. De politie zal er ook meer controles gaan uitvoeren.