Opnieuw vier Amerikaanse slachtoffers in Irak

Het Amerikaanse leger heeft donderdag in verschillende mededelingen de dood van vier Amerikaanse soldaten in Irak bevestigd. Twee soldaten kwamen woensdagavond om bij een aanval in het al-Rachid-district in Bagdad. Een derde soldaat bezweek woensdag aan een ziekte. Het Amerikaanse leger bevestigde donderdag tenslotte ook de dood van een vierde soldaat die dinsdag van een dak was gevallen.

Belga

"Twee soldaten zijn woensdagavond omstreeks 21.00 uur om het leven gekomen bij een aanval in het al-Rachid-district. Daarnaast raakte ook een derde soldaat gewond", zo staat in een mededeling van het Amerikaanse leger.

In twee andere mededelingen bevestigt het Amerikaanse leger ook de dood van twee andere Amerikaanse soldaten. De eerste, soldaat van de 101ste luchtmachtdivisie, bezweek woensdag aan de gevolgen van een ziekte die hij had opgelopen tijdens zijn dienst in Irak. De tweede, eveneens lid van de 101ste luchtmachtdivisie, viel dinsdag omstreeks 17.30 uur van een dak en bezweek later aan zijn verwondingen.