De sterrenkoorts blijft stijgen

TC Wezel

H.C.

BR> Haast en spoed zijn zelden goed. Paul Heeren, Dirk Swinnen, Theo Vos en Walter Van Bijlen, de tornooi-as van TC Wezel, denkt daar lichtjes anders over.

"Deze periode dan toch. Er komen dagelijks minimaal zestig wedstrijden aanzetten. Wij kunnen het ons niet veroorloven schema's om te gooien, aan het sleutelen te slaan. Dan zou alles in het honderd lopen. Neen, als de weersomstandigheden tegenzitten, schakelen we meteen de hal in. Afwachten hoort er niet bij." Dirk Swinnen diende zondag al de daad bij het woord te voegen. Twee keer, en niet minnetjes, openden de hemelsluizen zich. "Maak je geen zorgen. We zitten nog steeds gebeiteld."

In het sterrentornooi is de zware artillerie nog niet komen aanzetten. De reeks mannen 1 (pré-kwalificatie- en kwalificatietabel) zag het gros van de Wezelse vertegenwoordigers onderuitgaan. Op het veld van eer, dat wel. Bjorn Corten, Benny Neels, Tom Schoofs, Dimitry Jansen (ontfutselde Dieter De Kroon zelfs een setje) en Joeri Schillebeekx hoefden niet te blozen. Jan Verdonck zette zwierig (6-1, 6-0) Tom Goysens opzij, bezorgde het thuisfront een extraatje.

Droom

Vandaag en morgen vinden de achtste finales plaats, treden de hardste noten (Van Rompaey, Creemers, Cornelissen, Juchmes, Lens, Garland, Deville en Govaert) mee in de arena. Welke vrouwelijke sterretjes flonkerden er al nadrukkelijk? Anja Vandendungen (Spinnis) klopte Stien Thys, Nele Fransen (Neerpeltse) liet Machteld De Dier kansloos, Natalie Verachtert (Forest Hills) maakte in drie sets de rekening van Veronique Broeckx, Ellen De Boeck (Beringen) hield An Vanden Boer aan de leiband. Vandaag wordt de tweede (en laatste) dag van de achtste finales afgewerkt, morgen en vrijdag steken de kwartfinales hun vinger op. Het is dus bijna aan Iris Ulenaers (Diest) en Hanne Carmans (Diest) om de verwachtingen in te lossen.

Jessie De Vries, nog iemand uit de Diestse doos, als dwarsligster? En waarom niet? Wat is er mooier in het tennisleven dan onzekerheden? Dirk Swinnen weet het. "Een tornooi met alles erop en eraan kreukvrij en netjes op tijd rondkrijgen." Het zal wel de droom van iedere organisator zijn.