Te hoge bomen verhinderen International Old Timer Fly-in Schaffen

De jaarlijkse fly-in voor oldtimer-vliegtuigen, ingericht door de Diestse Aero Club, gaat dit jaar niet door. Het evenement had normaal half augustus moeten plaatsvinden, maar de inspectie van de Federale Overheidsdienst Mobiliteit en Vervoer stelde vast dat de bomen buiten de omheining aan de westelijke zijde van het vliegveld hoger zijn dan toegestaan.

Belga

De Oldtimer Fly-in wordt al sinds 1979 georganiseerd en lokte de afgelopen jaren 400 à 500 oude vliegtuigen uit een tiental Europese landen naar het vliegveld van Schaffen samen met vele duizenden belangstellenden. Als gevolg van het ongeval op de Oostendse luchtshow in 1997 werden ook al de edities in 1997 en 1998 geschrapt.

De organisatie van de vliegshow kan de richtlijnen inzake de bomen in deze korte tijdspanne niet invullen en moet het evenement derhalve afgelasten. Volgens de website (

) heeft men er echter het volste vertrouwen in dat de luchtvaartshow in 2004 wel zal kunnen doorgaan. In samenwerking met de diensten Infrastructuur van Defensie en het Directoraat-Generaal van Luchtvaart wordt momenteel naar een oplossing gezocht.