Wrakstuk Tricolor in Zeebrugge brandt

In de haven van Zeebrugge is dinsdagavond brand ontstaan in het eerste en voorlopig enige wrakstuk van het gekapseisde vrachtschip Tricolor dat er op een ponton aan de kade ligt. Bij het losbranden van kettingen, vatten vermoedelijk enkele autobanden vuur. Niemand raakte gewond.

Belga

Bergers waren enkele kettingen aan het losbranden die ze zelf voordien in het wrak hadden aangebracht om het uit het water te hijsen. Het vuur veroorzaakte meteen een grote rookpluim die tot ver in de omgeving te zien was. De brandweer van Brugge kwam ter plaatse en bluste het vuur met behulp van elevators.

Omstreeks 22 uur was het vuur onder controle, maar werd er nog steeds nageblust. Volgens Gerald Criel van de Combinatie Berging Tricolor was het incident eerder spectaculair dan ernstig. "Door het warme weer was het pas geborgen wrakstuk meteen kurkdroog. Zo'n incident is dan nooit uitgesloten. Het hoort bij de risico's, maar de gevolgen zijn miniem."

Woensdag wordt in het Kanaal opnieuw de zaagkabel onder het gekapseisde vrachtschip getrokken. In de loop van de dag zullen de bergers dan kunnen beginnen met het afzagen van een tweede wrakstuk van de Tricolor.