Duimen voor Bob Van den Bergh

Royal

H.Fr.

BR> Royal Tennisclub Sint-Niklaas trok voor haar Criteriumtornooi, dankzij de inbreng van een nieuwe sponsor, de prijzenpot gevoelig op. Op het aantal deelnemers had dat dit jaar nog geen invloed. Peter Van Overloop en Hugo De Meester - Peter leidt 's avonds het tornooi in goede banen, Hugo doet dat overdag - mochten 195 tennissers inschrijven. Bij Royal ligt dat aantal elk jaar rond tweehonderd deelnemers. In de Sparrenhofstraat worden negen Criteriumreeksen afgewerkt. De deelname van de eigen clubleden ligt iets hoger dan gewoonlijk. Ongeveer 35 Royalisten hopen zo ver mogelijk door te stoten.

In Heren 2 wordt heel wat verwacht van Bob Van den Bergh, de lokale man. Hij is de hoogst gerangschikte speler van Royal TC Sint-Niklaas en kreeg een plaatsje in de hoofdtabel. Samen met Dirk Lentacker (Wase), Kamiel Dupont (Beckhand), Harry Van den Broeck (Broeksken), Bruno Van Acker (Wetteren), Kristof Verstraete (Hof Ter Burst), Alain De Smet (Borgerweert) en Patrick Pevenage (Wase). Gisterenmiddag waren Glenn De Hert (Temse), Marc Hambersin (Beckhand), Jan Claessens (Soks), Danny Bruins (Beverse) en Olve De Backer (Soks) al gekwalificeerd voor een plaatsje op de hoofdtabel. In Dames 2 staan slechts tien deelnemers op de tabel. Elsy Vercauteren en Ilse Wynandts hebben hun eerste wedstrijd al achter de rug.

Vercauteren won van Babs Meeus, Wynandts van Deborah Morkus. Vercauteren moet het in de kwartfinale opnemen tegen Rieneke Wymeersch. Sofie Verdurmen is de volgende opponente van Ilse Wynandts. Christine Thuy (Wase) moet tegen Sofie Van Landeghem een plaatsje in de halve finale veroveren. Isabelle Castaldo neemt het op tegen Kathy Van den Broeck. De finales van de negen reeksen worden komende zondag gespeeld.