Debbrich Feys erg blij met finaleticket

TC De Witte Kaproenen

H.Fr.

BR> Debbrich Feys, voorlopig nummer 63 in ons land, was een beetje moe toen ze zondag aan de finale vrouwen 1 op de Witte Kaproenen moest beginnen.

Voordien won ze in Rebecq in Waals-Brabant de finale tegen een Argentijns meisje. Tegen Annick Hendrickx moest ze in haar eigen stad in twee sets de duimen leggen. "Ik begon nochtans met een 2-0 voorsprong", zegt de 14-jarige Debbrich Feys. "Dan liep het plots mis en begon zij heel vlot mijn backhand te bespelen. Ik was al blij dat ik in mijn vroegere club de finale haalde. Tussen de finale in Rebecq en die in Deinze lag amper anderhalf uur. Dat was een beetje te weinig om voldoende te kunnen recupereren."

Begin vorig schooljaar koos Debbrich Feys voor een leven voor het tennis. Ze gaat naar de VTV-school in Wilrijk omdat daar de combinatie studeren en tennissen gemakkelijker gemaakt wordt. Feys wil in ons land aan de top geraken. Die weg is natuurlijk nog heel lang. Nu heeft ze een B-15/2-statuut, volgend jaar zal ze klimmen naar B-15/4, in 2000 wil ze A-speelster worden. Feys mocht al enkele keren proeven van tennis in het buitenland. Via de VTV-school in Wilrijk worden dergelijke trips georganiseerd. Op individueel vlak is haar dat reeds goed bevallen. "Momenteel ben ik bezig in Wezel en in Beckhand", gaat Debbrich Feys verder. "In Beckhand ben ik verplicht om mee te doen. Het is één van de vijf selectietornooien van de VTV. Ik moet nog wat punten halen om naar de Masters te kunnen."