Tweemaal Annick Moeller

TC Gavere

H.Fr.

BR> Annick Moeller heeft een sterk weekend achter de rug. In de laagste vrouwenreeks zegevierde ze twee keer: bij GTC Gavere en bij De Witte Kaproenen in Deinze. In Gavere klopte ze met sprekend gemak de Brabantse Nathalie Beeckmans. In Deinze won ze van tweede reekshoofd Ann Gielen. Dankzij deze overwinningen klimt Annick Moeller, lid van Saint-Denis, in de Criteriumtussenstand. Een plaats in de topvijf ligt binnen handbereik voor de C30/4.

Ook Jim Van de Maele is aan een opmars begonnen. In Gavere verwees hij Luc De Buck, die twee finales bereikte en twee keer het onderspit moest delven, naar de tweede plaats. Van de Maele is nog in strijd om de tweede plaats in het Criterium.

Door de suprematie van Frederiek Vermeersch is enkel rang twee nog van tel voor Van de Maele. Geert Simoens staat eveneens stevig aan de leiding in het Criterium. De eindzege in mannen drie kan ook hem nog moelijk ontglippen. Freddy Ongenae is een mogelijke concurrent. De man uit Destelbergen kwam dit weekend niet dichter, want hij verloor de finale mannen drie in Deinze van Tijl Garey. In vrouwen twee ging de winst naar Hilde De Braekeleer. Zij won van Nathalie Monnier. Ook dit kan een achterhoedegevecht genoemd worden, want Deborah Sonneville, die won in Deinze, raakt in het Criterium stilaan buiten schot. De andere zeges in Gavere waren voor Emilie Temmerman (D3), Albert Wats (JV2), Antonio Vilkens (H4) en Ferdinand De Decker (V2). Op het kunstgras van GTC Gavere konden zondag alle finales outdoor worden gespeeld.