Thuiszege voor Jan Perick

TC Malpertus

H.Fr.

BR> Zoon Jan Perick deed het veel beter dan vader en wedstrijdleider Jacques Perick. Voor eigen volk op TC Malpertus schreef de 24-jarige Jan Perick het tornooi mannen drie op zijn naam. Jerome De Block van Beckhand was zijn laatste opponent. In drie sets nam hij de maat van De Block. Vader Jacques Perick probeerde het bij de veteranen. De eerste ronde overleven lukte niet. Erik De Geest van TC Wase was te sterk en stootte zelfs door naar de halve finale. Daarin was Lucien Oushoorn van de Wase veel sterker. Maar in de finale kende Jaak Van Kerckhove geen moeilijkheden met Oushoorn.

Philippe Francotte, eerste reekshoofd in de laagste mannentabel, loste de verwachtingen in. Zowel in halve finale tegen Mark Smet van Reinaert Lokeren als in de finale tegen de verrassende Benny Verheyen van 't Sypke Berlare stond Francotte geen enkel spelletje toe. Vier keer 6-0. Het zijn sprekende cijfers in het voordeel van de 34-jarige Waaslander, die vroeger een hoger klassement bezat dan het huidige C30/4-statuut. Bij Malpertus maakte Michel Bruwiere publiciteit voor het eigen tornooi bij TC Wase dat vandaag van start gaat. In de laagste reeks junior-veteranen was Bruwiere voor iedereen te sterk. In de finale kon Patrick Vriesacker van Beverse enkel in de eerste set weerwerk bieden.

Simone Hoornaert legde een sterk parkoers af in vrouwen drie. Katryn Vets en Kaatje Boone konden haar nauwelijks in de problemen brengen. Ilse Ghysbrechts van Hof Ter Burst maakte in de finale vrouwen vier brandhout van Christa Praet.