Tennissen voor onderwijsproject in Haïti

SV Aartselaar T.

W.K.

BR> Aan de Kleistraat in Aartselaar startte afgelopen zaterdag de 21ste Ladies and Gentlemen's Cup. Zoals elk jaar gaat de opbrengst van dit drukbezocht dubbeltornooi naar Unicef, de kinderorganisatie van de Verenigde Naties. Dit jaar dient het geld voor een onderwijsproject in Haïti. "21 jaar geleden besliste het toenmalige bestuur de opbrengst van het tornooi over te dragen aan Unicef. Dit gebaar vond zoveel weerklank bij Antwerpse tennisclubs dat ons dubbeltornooi jaar na jaar aan belangstelling won. De voorbije zeven jaar sprokkelden we telkens een bedrag bij elkaar van iets meer dan een miljoen frank", aldus Etienne De Loenen, lid van het organisatiecomité. "Met 330 ploegen(DH, DD en DG) en een pak sympathisanten hopen we dit jaar even goed te doen. Ons streefdoel is 1.100.000 frank."

Naast tennis worden ook nevenactiviteiten georganiseerd en in een grote tent kan je dagelijks smullen van een heerlijke barbecue aangevuld met gamba's, paling in't groen en paëlla. Al dit lekkers wordt door vrijwilligers van de club klaargemaakt.

Net als vorig jaar zal de symphatieke zanger Jean Bosco Safari zaterdag de prijsuitreiking opluisteren met een spetterend optreden.