Lance Armstrong ontvangen op het Witte Huis

WASHINGTON

De Amerikaanse president Bill Clinton heeft Tour-winnaar Lance Armstrong ontvangen op het Witte Huis. Clinton feliciteerde zijn landgenoot met het winnen van de belangrijkste wielerronde ter wereld.

Belga

BR>Aanvankelijk was de plechtigheid vlak na de Ronde van Frankrijk gepland, maar zowel Clinton als Armstrong wilde graag de gehele US Postalploeg bij de ontvangst hebben. Een bijeenkomst met de voltallige ploeg was pas mogelijk na de Clasica San Sebastian (een klassieker om de Wereldbeker) van afgelopen weekeinde.

Armstrong had voor de president twee cadeaus meegenomen: een gele trui en een replica van de fiets waarmee hij de Tour voltooide. Clinton vertelde de Texaan dat zijn dochter Chelsea de koers via de televisie op de voet had gevolgd. De president zelf was te druk geweest om zich dagelijks op de hoogte te stellen van het koersverloop.

Armstrong benadrukte nog eens dat bij hem twee zaken centraal staan: de zege in de Tour de France en het overwinnen van kanker. Samen met vice-president Al Gore bezocht de 27-jarige renner in zijn geboorteland een manifestatie die in het teken stond van het onderzoek naar kanker.