Pantani moet terugkeer uitstellen

CESENATICO -

Marco Pantani moet zijn terugkeer in competitie, gepland voor volgende week, omwille van een ontsteking in de rechterknie noodgedwongen uitstellen. Dat meldde zijn sportdirecteur Giuseppe Martinelli.

BR>Pantani moet vijf dagen rust nemen en zal hoogstwaarschijnlijk verstek moeten geven voor de Ronde van Burgos (16-20 augustus) waarin hij zijn comeback had gepland. «Marco hunkert naar de fiets en de wedstrijden. Aan het wereldkampioenschap in Verona neemt hij zeker deel,» aldus Martinelli. Of deze kleine tegenslag van invloed is op Pantani's deelname aan de Ronde van Spanje (4 - 26 september) is nog onzeker.

Pantani heeft sinds zijn uitsluiting in de Giro aan geen wedstrijden meer deelgenomen. Voor de start van de voorlaatste rit in de ronde van Italië werd de toenmalige leider in de Giro uitgesloten wegens een te hoog hematocrietgehalte van 53%. Algemeen wordt aangenomen dat Pantani zich dopeerde met EPO, maar bewijzen zijn er niet. En zoals iedere betrapte is ook Pantani de onschuld zelf.