Michael Johnson bedankt voor Golden League Atletiek

ZURICH -

Aanvankelijk had Michael Johnson aangekondigd dat hij in de vijfde Golden League-meeting zijn wederoptreden zou doen na de blessure die hem in Stockholm halfweg de 400 meter aan de noodrem deed trekken. Maar hij verschijnt vanavond niet in het Letzigrundstadion.

R.C.

BR>Vrijdag deed hij in Texas nog een test en besloot: «Op dit moment heeft het geen zin meteen te willen terugkeren op een zo hoog competitieniveau. Het zou fout kunnen uitpakken nu al te willen presteren op het peil dat ik in Sevilla nodig heb. Ik acht het verstandiger mij verder in de States voor te bereiden om dan mijn titel met meer kansen op succes te verdedigen in Sevilla.»

Zonder Johnson heeft Zürich nog meer dan genoeg vedetten. Uiteraard zijn er de vier atleten die in de Golden League nog kans hebben om mee te delen in de jackpot van één miljoen dollar: Marion Jones (200 m), Gabriela Szabo (3000 m), Wilson Kipketer (800 m) en Bernard Barmasai (3000 m steeple).

Greene sprint op de 100 meter tegen Boldon, Drummond en Thompson. Er komt een

dikke

1500 meter aan met Ngeny, El Guerrouj, Morceli, Komen en Cacho.

Afscheid Kingdom

Elk nummer heeft een sterke bezetting, maar er is ook nog plaats voor nostalgie. Roger Kingdom, die tien jaar geleden op deze zelfde plek het wereldrecord op de 110 m horden op 12.92 bracht en twee keer olympisch kampioen werd, maakt van Zurich vanavond zijn afscheidsmeeting. Met naast zich zes van de topzeven van de huidige wereldranglijst, is de 37-jarige Amerikaanse krachtloper evenwel niet meer bij de favorieten.

Twee Belgen krijgen een startplaatsje. Mohammed Mourhit zit in de 5000 meter o.a. met de heren Gebrselassie, Limo, Hissou, Pinto, Koech en Lahlafi. Jonathan Nsenga start in B-reeks van de 110 m horden.