Ilic raakt wellicht toch fit

RIGA -

Club Brugge ontmoet morgen net over de grens van Estland met Letland het illustere JK Tulevik Viljandi in de heenwedstrijd van de voorronde van de UEFA-beker. Blauw-zwart moet ondanks de ondankbare omstandigheden (omslachtige trip, erbarmelijk veld, amper belangstelling) in staat zijn een riante uitgangspositie te versieren. Viljandi promoveerde pas twee seizoenen geleden naar eerste klasse, heeft geen enkele speler met naam of faam in de rangen en is Europees totaal onervaren. De club dankt haar deelname aan het Fair Play-klassement van de UEFA. De Europese bond deelde drie tickets uit op basis van de

sportiviteit

. Met minder dan een overtuigende zege kunnen de West-Vlamingen morgen niet tevreden zijn.Met dat doel voor ogen zette de vice-kampioen gisteravond laat voet aan de grond in Riga, de hoofdstad van Letland. Iedereen kwam ongehavend uit de laatste oefengalop op eigen bodem, ook Aleksandar Ilic trainde probleemloos mee ondanks de lichte hinder aan de knie. Na een vlucht van tweeënhalf uur en een uitgebreide paspoortcontrole nam het Brugse gezelschap intrek in het Radisson-hotel van Riga, bij gebrek aan alternatief tot morgenmiddag het kraaiennest van Club Brugge. Pas zes uur voor de aftrap vatten René Verheyen en zijn spelers de vermoeiende busreis aan van nog eens tweeënhalf uur naar Valga in Estland.

BR>Kanaal 2 zendt de wedstrijd van Club rechtstreeks uit. Aftrap om 18u.

Kern:

Vande Walle, Verlinden, Deflandre, De Brul, De Cock, Lembi, Lesnjak, Ilic, Borkelmans, Clement, Englebert, Vermant, Anic, Martens, Verheyen, Jankauskas, Janssen, Sillah, Schockaert.