«Dit seizoen overleven»

René Van Gorp

K.L.

BR>

TIENEN -

Tienen promoveerde afgelopen seizoen van derde naar tweede nationale. 32 jaar heeft het geduurd voordat de suikerploeg nog eens in de op één na hoogste klasse mag aantreden. «Voor ons is die tweede nationale dus ook geen vergeetput,» aldus trainer René Van Gorp. «Het is een nieuwe uitdaging, die we maar al te graag aangaan. Iedereen, van supporters over spelers tot bestuur, zit te wachten op de competitiestart. Er zijn al meer abonnementen verkocht dan ooit tevoren. Dat zegt genoeg, denk ik.»

«Vanavond nemen we het op tegen RWDM, wat voor ons toch een kleine derby is. We hopen op 3000 bezoekers vanavond. Molenbeek is kandidaat voor de promotie, al zal dat via de eindronde moeten gebeuren want Antwerp gaat voor iedereen een maat te sterk zijn.»

«We hebben dit seizoen één doel: overleven. Als we niet degraderen, kunnen we het jaar erop verder bouwen. We zien tweede klasse als een tussenstation. Op termijn wordt aan eerste nationale gedacht.»

De overgang van derde naar tweede is voor Tienen al een aanpassing nog voordat het seizoen begonnen is. «We hebben het stadion vernieuwd, maar kregen onlangs te horen dat er nog aanpassingen moeten gebeuren. De veiligheidsnormen liggen veel hoger dan in derde. De werken zullen nog eens drie tot vier miljoen kosten, wat een enorme investering is voor ons. Maar we hebben dat er graag voor over. Elke week staat er een mooie affiche op het programma: Antwerp, Turnhout, Cercle Brugge, RWDM, ... Dat zijn ploegen met naam.»

Van Gorp acht Tienen sterk genoeg om die voormalige eersteklassers het moeilijk te maken. «Wij moeten het hebben van onze teamgeest. Ik heb vorig jaar ook gezegd dat we niet over de beste spelers van de reeks beschikten, maar dat we veel goedmaken door onze collectiviteit. En dat zal dit seizoen ook zo zijn. Alleen in de aanval komen we nog een mannetje te kort, maar daar wordt aan gewerkt.»

Limburger Ahmed Biga, die van Tilleur Luik naar Tienen overstapte, durft nog verder gaan. «Als het wat meezit, kunnen we in de bovenste helft uitkomen. Onze voorbereiding beloofde alvast veel goeds. Daarbij kocht Tienen enkele spelers met eersteklasse-ervaring, waardoor de ploeg rijper is dan vorig seizoen. En toen was het al een sterk geheel.»

«Het behoud blijft vooralsnog het belangrijkste, maar toch hoop ik op enkele uitschieters tegen de topploegen. Wij hebben niks te verliezen.»