«Periodetitel must»

Kris Jansen

K.L.

BR>

TURNHOUT -

Ondervoorzitter van Turnhout Kris Janssen windt er geen doekjes om: «Een periodetitel is een must voor ons en we willen die liefst nog zo snel mogelijk pakken ook.»

Vorig jaar miste de Kempense club net de promotie naar eerste klasse. In het titeldebat moesten KV Mechelen en Antwerp gelost worden en tijdens de eindronde was Geel de sterkere. «De ontgoocheling van de gemiste promotie zindert nog altijd na in Turnhout. Maar met het nieuwe seizoen moeten we dat pijnlijk hoofdstuk afsluiten en er met volle moed opnieuw invliegen.»

Vorig jaar miste Turnhout zijn competitiestart. Dit seizoen mag dat niet gebeuren. «We krijgen vanavond Wezet op bezoek dat we opzij moeten kunnen zetten. De eerste vijf wedstrijden zijn allemaal haalbare kaarten. Daarom leg ik ook de nadruk op die periodetitel.»

Patrick Goots, vorig jaar topschutter in tweede klasse, vertrok naar rivaal Antwerp. «We hadden hem graag in Turnhout gehouden. In zijn contract stond dat hij mocht vertrekken als een profclub zich aandiende. Dat was de enige reden waarom we Goots zo makkelijk lieten gaan. Het zal in ieder geval moeilijk worden om hem te vervangen. Ook de supporters vinden het spijtig dat Patrick weg is.»

Volgens Janssen hebben Goots en zijn nieuwe club de grootste kans om de titel te pakken. «Wie voor Antwerp eindigt, is kampioen. Zo simpel is het. Of Turnhout het Antwerp moeilijk kan maken? Ik ga ervan uit van wel. Wij willen weg uit die tweede klasse, hebben al jaren zwaar geïnvesteerd en dat moet er eindelijk uitkomen.»

Toch trok Turnhout geen grote namen aan. Integendeel, de geroutineerde centrale as met ex-eersteklassespelers vertrok. Net die voetballers die vorig seizoen niet naar eerste wilden promoveren, zo werd gefluisterd. «We hebben ze niet weggejaagd, hé! Maar wie wilde vertrekken, mocht dat. Wij nemen een voorbeeld aan clubs als Lierse, Geel en Mechelen, waar met jeugdspelers fantastische resultaten behaald worden. Als iedereen hetzelfde doel voor ogen heeft, kan je veel bereiken.»

«Sportief gezien is tweede klasse een nachtmerrie voor Turnhout. Er zitten een pak verre verplaatsingen bij: Roeselare, Maasland, Denderleeuw, ... noem maar op. Het bezoekersaantal is daardoor ook vrij laag wat weinig inkomsten met zich meebrengt. Wij hopen op een gemiddelde van 1800 supporters, maar vrezen dat we het met minder zullen moeten doen. Eigenlijk hebben we deze competitie maar één topmatch: Turnhout-Antwerp. Maar als we volgend jaar tegen Anderlecht en Club Brugge mogen voetballen, nemen we dit seizoen er graag bij.»