«Titel pakken»

Patrick Goots

J.V.C.

BR>

DEURNE -

De toptransfer in tweede klasse was zonder twijfel de overstap van Patrick Goots van Turnhout naar Antwerp. De oudste club van het land heeft dit seizoen maar één doel: de titel. Vandaag debuteert Goots met de Great Old in zijn achtertuin tegen Dessel, vorig seizoen het zwarte beest van Antwerp.

Bijna zag Goots de openingsmatch de mist ingaan. Vorige week liep hij een blessure op aan de adductoren, maar hij raakt toch tijdig fit voor zijn competitiedebuut.

Antwerp is na zijn bijna perfecte oefencampagne meer dan ooit de favoriet in tweede klasse. «Zeker en vast,» beaamt Goots. «Met de transfers die gedaan zijn en na wat Antwerp vorig seizoen al presteerde, zullen wij de te kloppen ploeg zijn. Onze schitterende voorbereiding heeft dat gevoel alleen maar aangewakkerd. Ik hoor en lees dat ook Cercle Brugge en RWDM een goede voorbereiding hadden, maar wij hebben toch vooral indruk gemaakt tegen allemaal gereputeerde ploegen. Zelfs PSV konden we kloppen. Maar dat betekent niet dat we zomaar eventjes kampioen zullen worden.»

«We proberen als groep de euforie te temperen. Er zit genoeg ervaring in de spelerskern en ook de trainer is iemand die ons met beide voeten op de grond houdt. We beseffen dat we 34 weken zullen moeten knokken om die prijs vast te hebben. Elke ploeg zal zich tegen Antwerp dubbel willen plooien. Probleem wordt dat we bijna iedere week tegen een muur zullen opbotsen. Maar ons grote voordeel is dat we heel weinig goals binnenkrijgen. Dat is een soliede basis waarop we kunnen bouwen.»

Goots is de enige speler uit de Antwerpse kern die nog niet met Regi Van Acker werkte.

«Hij is één van de beste trainers die ik ooit had. Ik heb zo'n voorbereiding nog niet vaak meegemaakt, ook niet in eerste klasse. Zijn sterk punt is dat hij probeert om kort bij de groep te blijven en er toch boven te staan. Vorige week hebben we medische testen afgelegd en ik ben er nog nooit zo goed uitgekomen. Wat niet wil zeggen dat ik ineens meer doelpunten ga maken.»

Turnhout liet Goots vorig seizoen makkelijk vertrekken naar de grote rivaal. «Bepaalde mensen in Turnhout wilden niet meer met me doorgaan. Ik ga er alles aan doen om hen te bewijzen dat ze verkeerd waren. Er werd rondgestrooid dat wij - dat waren ikzelf, Drouguet, Van Rethy en Gaens - niet wilden promoveren. Op een bepaald moment was één doelpunt per match niet genoeg meer. Ik ga nu bewijzen bij Antwerp dat mijn ambitie in eerste klasse ligt en niet in tweede.»