Chinese zwembond pakt trainers aan

PEKING -

De Chinese zwemfederatie heeft aangekondigd, de schrapping te overwegen van de trainers van Xiong Guoming en Wang Wei, twee zwemmers die door de internationale zwemfederatie voor drie jaar werden geschorst wegens dopinggebruik.

BR>«De wereldbond heeft alleen maar de zwemmers veroordeeld, wij zullen ook hun trainers een schorsing op te leggen», aldus woordvoerder Zhang Qiuping die echter weigerde namen van de twee betrokkenen bekend te maken.

De Chinese federatie staat 100% achter de beslissing van de FINA en zal erop toezien dat de schorsing van Wang en Xiong, beiden in maart betrapt op het gebruik van clenbuterol, strikt wordt toegepast. De schorsing van Wang Wei gaat in vanaf 13 april 2000, de drie jaar schorsing voor Xiong Guoming telt vanaf 9 augustus 1999. Het is de tweede maal dat dit duo op doping zijn betrapt. Xiong kreeg in 1994 vier jaar, Wang in 1998 twee jaar.

China, dat een delegatie van 20 atleten zou uitsturen naar de spelen van de Stille Zuidzee van 22 tot 28 augustus, vaardigt uiteindelijk slechts vijf zwemmers af wat de speculaties van dopinggebruik in de Chinese zwemsport nieuw leven inblaast.