Reppen voor Van Dyck

ANTWERPEN -

Groot alarm: de grote Van Dyck-tentoonstelling in het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Antwerpen heeft tot dusver, met nog vijf dagen te gaan, ruim 275.000 bezoekers getrokken. Waarschijnlijk wordt het aantal van 300.000 nog gehaald. Elke dag staat er een hoop volk te dringen voor het KMSKA en kaarten zijn er nog slechts met veel moeite te krijgen.

Belga/P.D.

BR>Sinds eind vorige week is er een grote toeloop voor de tentoonstelling, die de grote blikvanger van het Van Dyck-jaar is. Alleen al tijdens het weekeinde kreeg het museum bijna 11.000 bezoekers over de vloer. Mensen die zich rechtstreeks naar het museum begaven - zonder vooraf te reserveren - liepen de afgelopen dagen het risico dat ze een tot drie uur moesten wachten voordat ze binnen konden (er wordt per uur slechts een beperkt aantal bezoekers toegelaten). Het KMSKA verkoopt telefonisch geen kaarten meet wegens «administratieve overlast.»

Kaarten zijn er vooralsnog (maar niet telefonisch) te krijgen bij alle FNAC-vestigingen of bij Prospekta aan de Grote Markt, 40 in Antwerpen en de ticketshop van het KMSK tot en met de dag van het bezoek.

De tentoonstelling blijft nog open t/m zondag, van 10 tot 18 uur (dinsdag en donderdag tot 21 uur). De tentoonstellingen «Van Dyck - inspirerende landschapstekeningen» in het Rubenshuis en «Van Dyck - begenadigd prentkunstenaar» in het Plantin-Moretusmuseum blijven open tot 22 augustus.