'Panorama' keert terug in december

BRUSSEL -

«'Panorama' is een monument, maar ook monumenten hebben soms een grondige beurt nodig,» zei TV1-netmanager Wim Vanseveren gisteren op de persconferentie waar opvolger 'Koppen' werd voorgesteld.

J.V.

BR>'Panorama' wordt tijdelijk afgevoerd, maar komt, helemaal opgesmukt, vanaf december terug op het scherm, maar dan niet langer op TV1, maar op Canvas.

«'Panorama' was geen TV1-programma,» legde hoofdredacteur Leo Hellemans uit. «De kijkers zijn typische Canvaskijkers. Dus zijn we consequent en hevelen we het programma ook over naar Canvas. Om de eenvoudige reden dat nog volop wordt gepraat over de details, kan ik nog niks zeggen over het hoe, het wie of het wat.»

De goede verstaander kon wel horen dat het de bedoeling is langere, doorgaans buitenlandse, maar actuele reportages in 'Panorama' onder te brengen. Gelijkaardige, maar minder tijdsgebonden onderwerpen zijn bestemd voor 'Hot Doc', op zondagavond. Voor kortere, echt nieuwsgebonden items is 'Ter Zake' het geschikte kanaal.

William Van Laeken, jarenlang het gezicht van 'Panorama', zal zich de komende maanden bezighouden met o.m. de overzichten van het jaar en van de eeuw.