Nieuwe programma's van TV1, Ketnet en Canvas

BRUSSEL -

Morgen worden de nieuwe VTM-programma's voor het komende seizoen bekendgemaakt. TV1, Ketnet en Canvas komen pas enkele dagen later met hun plannen naar buiten. Maar vandaag kunnen we alvast een tip van de sluier lichten met een compleet overzicht van alle nieuwe VRT-programma's die eind augustus/begin september van start gaan. Ben Crabbé wordt definitief de toppresentator van TV1 want hij gaat nu ook een reeks rond 'FC De Kampioenen' presenteren. Johan Op de Beeck volgt Jan Van Rompaey op, met het nieuwe discussieprogramma 'Eerlijk gezegd'. Op Canvas gaat Walter Zinzen solo. Allen daarheen!

Annemie RAMAEKERS/Raymond de CONDÉ

BR>

TV1

Zaterdag

19.40 uur: 'Hitkracht'

Het splinternieuwe muziekprogramma van TV1 met een zevental actuele hits, leuke babbels met de artiesten en nieuwsflashes over jouw favoriete muziek. Vanuit de Carré in Willebroek. Presentatie: Alexandra Potvin en een co-presentator.

20.15 uur: 'Niet Vergeten'

Nieuw spelprogramma waarin kinderen en volwassenen uit een zelfde familie ploeg vormen. Zij meten zich met elkaar op het gebied van geheugen.

20.45 uur: 'Boerenkrijg'

Nieuwe Vlaamse comedy met verwijzingen naar vandaag.

Zondag

11.00 uur: 'De Zevende Dag'

Nieuwsmagazine over politiek, media, cultuur Presentatie: Ivan De Vadder en Geertje De Ceuleneer die Chantal Pattyn opvolgt.

20.25 uur: 'Met Andere Woorden'

Het verborgen camera-programma waarin onwetende kandidaten een 'oortje' wordt aangenaaid. Carl Huybrechts vervangt Walter Grootaers.

Maandag

21.45 uur: 'Keerpunten'

Human interest-programma waarin telkens twee mensen gevolgd worden en waarbij de ene iets voor het eerst doet en de andere iets voor het laatst. Bijvoorbeeld: de ene familie neemt afscheid van Tsjernobyl-kinderen die hier de vakantie hebben doorgebracht, de andere verwelkomt een kindje uit Afrika.

Dinsdag

20.25 uur: '10 Jaar Kampioen!'

Programma waarin elke week een acteur uit 'F.C. De Kampioenen' terugblikt op zijn favoriete afleveringen. Presentatie: Ben Crabbé.

21.40 uur: 'Koppen'

Actua-programma met Dirk Tieleman als presentator.

Woensdag

20.30 uur: 'Vliegende Start'

Phaedra Hoste en Sergio spelen telkens een soort 'Duel'. Zij overvallen toevallige kandidaten die binnen de kortste keren hun koffers moeten pakken en alleen op reis kunnen gaan. De kandidaat die het eerst in Zaventem is, mag het vliegtuig in.

21.50 uur: 'Eindelijk Vijftig'

Vier keer een half uur hoogtepunten uit twee oudere shows van Urbanus, aangevuld met anekdotes en nieuwe sketches. Urbanus, die 50 wordt, zit in een zetel en begint te vertellen...

Donderdag

20.25 uur: 'Dierenkliniek'

Nieuwe reeks waarin Pascale Bal de dagelijkse problemen in een dierenkliniek volgt.

20.55 uur: 'Eerlijk Gezegd'

De opvolger van 'Jan Publiek'. Nu met dertien panelleden. Elke week staat een lid centraal. Presentatie: Johan Op de Beeck.

KETNET

Elke weekdag

17.05 uur: 'Wizzy en Woppy'

Gloednieuwe kinderserie over twee muizen die in een dierenwinkel wonen.

17.25 uur: 'Allemaal Beestjes'

Dierenprogramma.

18.00 uur: 'Mijn Gedacht'

Informatief programma met Gitte Van Hoyweghen en Henk Vermeulen dat kinderen een stem wil geven. Ook om 18.15 en 18.35 uur.

18.40 uur: 'Bloep Bloep'

18.55 uur: 'Ket & Co'

Interactief serviceprogramma van en voor Ketnet, zijn kijkers en hun omgeving. 'Ket & Co', gepresenteerd door de vijf wrappers, brengt informatie over het eigen net, over programma's en allerhande evenementen en initiatieven van Ketnet.

Vrijdag

18.45 uur: 'Triptease'

Humoristisch reisprogramma waarin Sergio de leukste plekjes in België bezoekt, op zoek naar wat er voor jongeren te beleven valt. (Herhaling op zondag om 11.55 uur)

CANVAS

Zaterdag

20.30 uur: 'Zinzen'

Walter Zinzen interviewt wekelijks een beleidsmaker over de actualiteit.

Zondag22.05 uur: 'Bach Mag' Tweede reeks onorthodoxe portretten van beroemde klassieke componisten. Presentatie: Chris Dusauchoit.

Woensdag

21.55 uur: 'Trendspotting'

Programma over nieuwe trends in de samenleving.

Donderdag

20.55 uur: 'Blinde Vinken'

Humoristisch programma over de kunst van het converseren over de actualiteit terwijl er gegeten wordt. Presentatie: Johan Terryn.

22.55 uur: 'Ruby Wax Meets'

Nieuwe reeks spraakmakende interviews van Ruby Wax met de rijkste, de beroemdste en de beruchtste sterren van de film, de muziek en het entertainment. Eerste aflevering: de Spice Girls.

Vrijdag22.20 uur: 'Het Peulengaleis' Met Bart Peeters en Hugo Matthysen. (Herhaling op zaterdag om 22.30 uur)