• Voorverkoop Gent -

RACING GENK

E.DE.G.

BR>Vandaag start in het Themacafé de voorverkoop voor de uitwedstrijd in Gent. De uren waarop dat gebeurt zijn wel gewijzigd. Je kan de tickets afhalen op de weekdagen van 10 tot 12 uur en tussen 13 en 17 uur. Zaterdag worden er nog kaartjes verkocht vanaf 13 uur.

• Ban: speciale zolen -

Het wederoptreden van Zoran Ban is nog niet voor morgen. Zijn kwetsuur aan de hiel blijkt nog steeds niet volledig van de baan te zijn. Om het euvel te verhelpen wordt momenteel aan de vervaardiging van een paar voetbalschoenen met speciale voetzolen gewerkt.

• Reini: jogging -

De aan de knie geopereerde Juha Reini werkt volop aan de revalidatie. Maandag mocht hij in de fitness-ruimte voor het eerst voorzichtig tegen een balletje trappen. Eind deze week zou de Fin voorzichtig beginnen te joggen. Een precieze datum voor een wederoptreden werd nog niet in het vooruitzicht gesteld.

• Van Geem-Oulare: voetkwetsuur -

Souleymane Oulare en Chris Van Geem werden gisteren vrijgesteld van de namiddagtraining. Beiden hadden last van een enkelkwetsuur. Goed nieuws was er van Jesper Jansson. De Zweed werkte met aangepast schoeisel probleemloos alle opgelegde oefeningen af en geraakt normaal speelklaar voor de wedstrijd op AA Gent.

SINT-TRUIDEN

• Gunter Verjans -

Ook het optreden van Gunter Verjans zaterdag tegen Geel komt in het gedrang. Verjans kreeg gisterenochtend in Leuven een inspuiting in de rechterknie om de irritatie weg te nemen. Dr. Peers raadde de middenvelder aan, enkele dagen rust te nemen. Na samenspraak met de medische staf wordt vandaag beslist of Verjans zaterdag aan de aftrap komt, maar de kans is zeer klein.

• Trainingsnieuws -

Peter Voets (enkelblessure) en Dirk Van Oekelen (knieblessure) deden gisteren wat aquajogging. Philippe Lenglois kreeg een inspuiting in de quadriceps en genoot verzorging.

• Geel -

Het secretariaat meldt dat het bestuur van Geel geen voorverkoop wil houden. De Geelse supporters kunnen wel terecht in het Clubhouse van STVV om zich een ticket aan te schaffen, Fan Card of identititeitskaart meebrengen.

• Boete -

Twee Truiense supporters werden zondagmiddag voor controle opgepakt in Brugge omdat op de Brugse stewards hadden gespuwd en op de omheining kropen. Zij riskeren nu een forse geld boete. Veiligheidschef Jean Delhougne: «Ik wil deze supporters niet goedpraten, maar zij waren duidelijk geïrriteerd door Brugse nalatigheden. Heelwat supporters kwamen laattijdig aan, verschenen dan aan loketten waar geen wisselgeld meer was en zaten tot slot in een tribune waar het fors doorregende. Ik bekijk nu samen met adjunct-commissaris Lammens wat we voor hen kunnen doen als zij inderdaad benadeeld zijn.»

LOMMEL

• Segers breekt twee ribben -

De botsing tussen Gert Davidts en Didier Segers, maandagvoormiddag op training, heeft veel zwaardere gevolgen dan aanvankelijk werd gedacht. De verdediger die bij een vrij onschuldig lijkend duel onder de doelman terechtkwam, werd gisteren in het ziekenhuis onderzocht en bleek twee ribben gebroken te hebben. Hij zal dus geruime tijd onbeschikbaar zijn. De technische staf houdt alvast rekening met een inactiviteit van anderhalve maand.

• Schoofs: schouder ontwricht -

Ook Dirk Schoofs kwam er gisteren bekaaid vanaf op training. Bij een val schoot zijn schouder uit de kom, blessure waarmee hij in het verleden al vaker sukkelde. Vandaag wordt hij in het ziekenhuis van Lommel aan een grondig onderzoek onderworpen.

• Noben, Dekelver en Davidts hervatten -

Maar er viel aan het front gelukkig ook een beetje goed nieuws te noteren. Michel Noben (heup) hervatte gisteren de training. Dieter Dekelver (enkel) en Gert Davidts (ontsteking voet) pikken morgen weer aan bij de groep. Sylvio Garcia (enkel) beperkte zich gisteren tot fietsen en aquajogging.

MAASLAND

• Seathouders -

De Maaslandse seathouders kunnen hun kaarten voor het nieuwe seizoen afhalen in de 'club'. De doorgangsbewijzen zijn te verkrijgen aan de ingang (reservaties).

OVERPELT

• Gekwetsten -

Bobby Van Woerkum, Marc Fryters en Ferry Maas zitten in de KVVO-ziekenboeg. Trainer Poortvliet kan evenwel vanaf woensdag (vandaag) terug beschikken over zijn Hollandse vakantiegangers Bas Scheper, Richie Schiffer en Bobby Schoonens. Volgens pr-man Harald Bergmann is dan de spelerskern volledig.

• Bekermatch zondag -

KVV Overpelt bekert zondag 15 augustus om 16 uur tegen de Luxemburgse provincialer Bercheux. Secretaris Stef Cuypers: «We speelden liever op zaterdagavond, maar hebben er alle begrip voor dat de Luxemburgers zich aan het aanvangsuur van de bond houden. Enkele spelers van Bercheux dienen nog op zaterdag te werken en dan die verre trip zagen ze niet zitten.»

HEPPEN

• Oefenkamp -

Trainer Ivo Toelen trekt volgend weekend met zijn spelersgroep op oefenkamp. Van vrijdagavond tot maandag verblijven de spelers bij de para's in Tielen. De stage wordt zaterdag uiteraard onderbroken voor de bekerpartij tegen Dilsen.

• Nieuwe dug-outs -

Tijdens het tussenseizoen werden de dug-outs verplaatst naar de overkant van het terrein in Heppen. Daar zal later ook een nieuwe tribune komen. Voorlopig is het nog wachten op de financiële steun van de gemeente. Ook bestuur en pers hebben een nieuw plaatsje gekregen.

BERINGEN FC

• Abonnementen -

Abonnementen zijn op het secretariaat te bekomen op dinsdag en donderdag van 9u tot 12u en van 18u30 tot 20u. De prijzen zijn 3.500fr. voor een plaats op de tribunes naast de hoofdtribune en 4.500fr. voor een plaats op de hoofdtribune. Supporters die clublid worden voor 500fr. krijgen een korting van 500fr. op hun abonnement en zij mogen de oefenwedstrijden gratis bijwonen deze maand.

• Sportief comité -

Jozef Vilters uit Zelem werd zopas aangesteld als nieuwe voorzitter van het sportief comité. In dit comité zitten verder nog Jean-Pierre Gielen, Jozef Smeulders en Jos Hoydonckx.