Hasselt - Belgrado en Neerpelt - Gücü

HANDBAL

BR>Landskampioen Hasselt krijgt het zwaar in de eerste ronde van de Europese beker voor landskampioenen. De Limburgers kregen bij de lottrekking in Wenen het Joegoslavische Partizan Belgrado voorgeschoteld. Ook andere Belgische teams werden niet verwend.

Bij de bekerwinnaars speelt Eynatten tegen PTA Wenen. In de EHF-Cup moet Neerpelt eerst naar het Turkse Dijarbakir Gücü en Beyne reist voor de City Cup naar Stockerau (Oos).

Bij de vrouwen landskampioenen ontvangt Wezet het Deense Viborg. Bekerwinnaar Neerpelt ontvangt eerst thuis het Cypriotische Latsia Nicosia.

De heenwedstrijden van de eerste ronde worden het weekeinde van 2-3 oktober gespeeld, de returns een week later.

ATLETIEK

Ghesquière wereldkampioen tienkamp veteranen

Regis Ghesquière (AC Ieper) is wereldkampioen tienkamp geworden bij de veteranen +50. De Ieperse trainer wist een puntentotaal te verwezenlijken van 8.035 (volgens de WAFA tabel), wat de tweede beste wereldprestatie is aller tijden in deze veteranencategorie. Hij vestigde tevens nieuwe nationale records met 15"68 op de 100m horden; 1,71m hoog en 47,65m in het speerwerpen.

BASKETBAL

Smits nog een jaar bij Pacers

Basketballer Rik Smits heeft besloten toch nog een jaar voor de Indiana Pacers in de Noord-Amerikaanse profcompetitie NBA te spelen.

BOKSEN

Comeback-kamp tussen Tyson en Douglas afgeblazen

Mike Tyson moet verder zoeken naar een tegenstrever voor zijn derde comeback. Buster Douglas weigert om op 2 oktober in Las Vegas met Tyson in de clinch te gaan.

TENNIS

ATP Cincinnati: Xavier Malisse verslagen door Thomas Haas

Xavier Malisse werd in de eerste ronde van het ATP 2,2 miljoen dollartornooi van Cincinnatti geëlimineerd door de Duitser Thomas Haas. Onze landgenoot draaide in de eerste set nog goed mee (7-5) en in de herneming liep hij zelf uit naar een 0-2 voorsprong, maar toen was de kous af. Hass won daarna alle games en het stond 6-2.

Willems out in 1e ronde Wenen

Reginald Willems is maandag uitgeschakeld in de eerste ronde van het met 25.000 dollar gedoteerd tornooi in Wenen. Hij verloor 6-3 6-3 van de Oostenrijker Horst Skoff.

ZWEMMEN

Vier Belgische records voor MOZKA

Tijdens de laatste competitie van het zwemseizoen sneuvelden er 4 nationale records. De meidenploeg verbeterde dadelijk het 4x200m vrije slag-nummer. Met 8'28"16 deden ze enkele tienden beter dan de vorige besttijd. De Lommelse Vangrieke was lid van deze estafetteploeg. De jongens verbeterden tevens alle drie op aflossingswedstrijden. Op de 4x100m vrije slag (3'23"04) deden ze meer dan 4 seconden beter dan Louvain-la-Neuve enkele jaren geleden. Op de 4x200m vrije slag zwom dezelfde ploeg het oude record van Dilbeek aan flarden (7'33"69). De succescombinatie Janssen-Bijlemans-Verachtert-Krols bewees tijdens het voorbije BK al de vorm te pakken te hebben.

Als laatste serie startte de 4x100 wisselslag. Enkel Verachtert werd vervangen door Danneels en deze snelden naar een schitterende eindtijd van 3'47"20. Zeven seconden sneller dan hun eigen besttijd vorig jaar. Met zes records op zes zijn het de absolute toppers op aflossingsgebied.