UEFA-beker: Donetsk verslaat Sileks

In een kwalificatiewedstrijd om de UEFA-beker (heen) heeft het Oekrainse Shakthar Donetsk met 3-1 gewonnen van het Macedonische FC Sileks.

BR>

Kloetinge-NAC gestaakt na hartstilstand speler

De wedstrijd in de voorronde van de Amstel Cup tussen amateurvereniging Kloetinge en eerstedivisieclub NAC is dinsdag gestaakt na een hartstilstand van een speler van Kloetinge. Nadat de Deen Hansen NAC na 21 minuten op voorsprong had gebracht, zakte de 32-jarige John Koole vijf minuten later in elkaar.

Tien minuten lang werd hij op het veld gereanimeerd, waarna hij naar het ziekenhuis werd vervoerd. Over zijn toestand zijn nog geen nadere gegevens bekend.

Protest fans Feyenoord

De supportersvereniging van Feyenoord heeft bij de KNVB geprotesteerd tegen het geringe aantal fans dat de landskampioen mee naar uitwedstrijden mag nemen. Volgens het Rotterdamse supportersorgaan houden slechts drie clubs zich aan de norm dat 10 procent van de capaciteit van een stadion voor supporters van de bezoekende club dient te worden vrijgehouden.

«Slechts Ajax, PSV en FC Utrecht hielden zich vorig seizoen enigszins aan die norm», constateert voorzitter Wim Veenman van de supportersclub van Feyenoord. Bij veel wedstrijden werden slechts vijfhonderd fans van Feyenoord toegelaten. Dat is schandalig weinig, want iedereen weet dat we altijd minimaal 2000 supporters meenemen.»

Hamann drie maanden out

De Duitse international van Liverpool, Dietmar Hamann, zal drie maanden niet inzetbaar zijn. Hij moet in Duitsland een heelkundige ingreep aan de enkel ondergaan. Hij blesseerde zich aan de ligamenten begin dit seizoen in de wedstrijd tegen Sheffield Wednesday.