Barça: "Overgang van Rivaldo naar Man U onbespreekbaar"

BARCELONA -

FC Barcelona heeft een mogelijke overgang van de Braziliaanse ster Rivaldo naar Manchester United onmogelijk verklaard: "Rivaldo is onaanraakbaar. We denken er nog niet aan om zelfs nog maar te luisteren naar eventuele voorstellen", zei Barça-voorzitter Josep Lluis Nunez aan de sportkrant

El Mundo Deportivo

.

Bart Vandermierde/AP

BR>Hij reageerde daarmee op speculaties van de pers dat Europees kampioen Manchester United een miljardencontract aan het opstellen was om Rivaldo binnen te halen. Coach Alex Ferguson weigerde te bevestigen dat hij geïnteresseerd was in de Braziliaan, maar heeft wel toegegeven dat hij Rivaldo de 'beste speler ter wereld' vindt. Rivaldo scoorde vorig seizoen nog tweemaal in een Champions League-wedstrijd tegen Manchester.

De Britse pers beweert dat United zo'n 1,3 miljard BEF veil heeft voor Rivaldo. De speler zelf zou op jaarbasis meer dan 200 miljoen BEF gaan verdienen, een verdubbeling van zijn salaris bij Barcelona.

Barcelona kocht Rivaldo 2 jaar geleden weg bij Deportivo La Coruña en betaalde toen ruim 1 miljard BEF voor hem. Momenteel heeft hij een opstapclausule in zijn contract: hij mag enkel voor zo'n slordige 3,85 miljard BEF bij de Catalanen vertrekken.

De interesse van Manchester United in Rivaldo zou overigens opnieuw zijn afgenomen, omdat de Engelse topclub voorlopig andere katten te geselen heeft. Roy Keane, de Ierse middenvelder van 'Man U', staat immers niet te springen om zijn contract te verlengen bij de rijkste voetbalclub ter wereld...