Joeri Jansen verpulvert zijn persoonlijk record

HECHTEL -

De Nacht van de Atletiek in Hechtel was zaterdagavond voor een aantal Belgen de meeting bij uitstek om een prestatie van niveau neer te zetten.

L.Ca.

BR>Tussen al dat internationaal en nationaal geweld waren er ook enkele Kempense atleten van de partij. Vrij vroeg in de avond mochten Joeri Jansen (ACHL) en Piet De Smet (VMOL) het in de 800 meter opnemen tegen vooral een aantal Kenianen.

Het was trouwens de Keniaan Kisulu Bennoit die onmiddellijk naar de leiding spurtte, duidelijk met de bedoeling gangmaker te spelen voor zijn landgenoot Benson Koech.

Joeri Jansen nestelde zich halfweg de groep. De overige Belgen, meer bepaald Tom Omey, Tim Rogge en Piet Desmet bengelden achteraan in de groep. Vooraan bleven de Kenianen stevig doorgaan. Benson Koech won uiteindelijk in 1'46"61. Uit de groep kwam plotseling Joeri Jansen als een bolide naar voor geschoten.

Tweede

De atleet uit Lille pakte alsnog de tweede plaats en dit in 1'47"63, bijna een seconde sneller dan zijn persoonlijk record en duidelijk onder de limiet voor de voorbije Europese beloftenkampioenschappen. "Het ging inderdaad zeer vlot vandaag. Het verraste me echt dat ik plots de bende voorbijliep."

Trainer Luc Wouters, uiteraard tevreden met de scherpe chrono, betreurt dat zijn atleet niet werd aangeduid voor de Europese beloftenkampioenschappen in het Zweedse Göteborg. "Joeri had er brokken kunnen maken. Hij heeft vandaag laten zien tot wat hij in staat is."

Piet Desmet spurtte in de laatste rechte lijn voorbij Tim Rogge, die opgaf, en Tom Omey, om als zesde te finishen in 1'49"37, 11/100sten verwijderd van zijn beste jaarprestatie.

"Enerzijds ben ik tevreden over de plaats, anderzijds valt de chrono wel wat tegen. Ik dacht dat het sneller ging en had daarom ook gerekend op een chrono beneden de 1'49". Spijtig."