Vier atleten krijgen extra kans voor WK

De atletiekbond heeft gisteren tien atleten aangeduid voor het WK, dat van 20 tot 29 augustus plaatsvindt in Sevilla. Het gaat om de tien atleten die binnen de gestelde termijn de limiet hebben gelukt. Alleen hordenloper Sven Pieters, die de limiet vorig jaar liep, maar dit seizoen helemaal niet kon bevestigen, viel uit de boot.

R.C.

BR>De selectie: MANNEN: 100 en 200 m: Patrick Stevens en Erik Wymeersch; 5.000 m: Mohammed Mourhit; 110 m horden: Jonathan Nsenga; polsstok: Thibaut Duval; speerwerpen: Johan Kloeck. VROUWEN: 100 en 200 m: Kim Gevaert; 800 m: Sandra Stals; 10.000 m: Marleen Renders; 400 m horden: Ann Mercken.

Vier andere atleten werden administratief ingeschreven en krijgen deze week een allerlaatste kans de limiet te lukken: Kjell Provost (400 m), Jean-Paul Bruwier (400 m horden) en Erik Nijs (verspringen), die zondag in het Zwitserse La-Chaud-de-Fonds aantreden, en Jo Van Daele (discuswerpen), die in Zagreb deelneemt aan de wereldspelen voor militairen. De discuswerper staat momenteel als 39ste op de wereldranglijst het hoogst gerangschikt van de vier kanshebbers op een laatste kans. Blijft het bij tien atleten, dan is dat één minder dan twee jaar geleden in Athene. De estafetteploeg 4 x 100 m (mannen) gaat na de problemen van de laatste dagen definitief niet mee naar Sevilla. Het Belgisch record ligt overigens nog steeds bijna een halve seconde boven het minimum.

Limburger Erik Nijs krijgt dit weekeinde in Zwitserland een laatste kans om de limiet voor het WK te halen.