«Antwerp is de te kloppen ploeg»

DEURNE -

Dé toptransfer in tweede klasse was zonder twijfel de overgang van Patrick Goots van Turnhout naar Antwerp. De oudste club van het land heeft dit seizoen maar één doel: de titel. Vanavond debuteert Goots met de Great Old in zijn achtertuin tegen Dessel, vorig seizoen het zwarte beest van Antwerp.

Jan Van Craen

BR>

Bijna zag Goots de openingsmatch de mist ingaan. Vorige week liep hij een blessure op aan de adductoren, maar gelukkig voor de spits raakt hij tijdig fit voor zijn competitiedebuut.

Gazet van Antwerpen: Antwerp is na zijn bijna perfecte oefencampagne meer dan ooit de favoriet in tweede klasse.

Patrick Goots:

Zeker en vast. Met de transfers die gedaan zijn en na wat Antwerp vorig seizoen al presteerde, zullen wij de te kloppen ploeg zijn. Onze schitterende voorbereiding heeft dat gevoel alleen maar aangewakkerd. Ik hoor en lees dat ook Cercle Brugge en RWDM een goede voorbereiding hadden, maar het zijn toch vooral wij die indruk gemaakt hebben tegen allemaal gereputeerde ploegen. Zelfs PSV konden we kloppen. Maar dat betekent niet dat we zomaar eventjes kampioen zullen spelen.

Schuilt in die favorietenrol niet precies het grote gevaar? Als jullie kampioen spelen, zal iedereen dat normaal vinden.

We proberen als groep de euforie te temperen. Er zit genoeg ervaring in de spelerskern en ook de trainer is iemand die ons met beide voeten op de grond houdt. We beseffen dat we 34 weken zullen moeten knokken om die prijs vast te hebben. Elke ploeg zal zich tegen Antwerp dubbel willen plooien. Probleem wordt dat we bijna elke week tegen een muur zullen opbotsen. Maar ons grote voordeel is dat we heel weinig goals binnenkrijgen. Dat is een solide basis waarop we kunnen bouwen.

Jij bent de enige speler uit de kern die nog niet met Regi Van Acker werkte. Hoe valt hij mee?

Hij is één van de beste trainers die ik ooit had. Ik heb zo'n voorbereiding nog niet vaak meegemaakt, ook niet in eerste klasse. Zijn sterk punt is dat hij probeert om kort bij de groep te blijven en er toch boven te staan. Vorige week hebben we medische testen afgelegd en ik ben er nog nooit zo goed uitgekomen. Wat niet wil zeggen dat ik ineens meer doelpunten ga maken.

Was je niet verbaasd over het gemak waarmee Turnhout je liet gaan?

Bepaalde mensen in Turnhout zagen me liever vertrekken. Zeker voor die mensen ga ik me dit jaar dubbel plooien. Er werd rondgestrooid dat wij - dat waren ikzelf, Drouguet, Van Rethy en Gaens - niet wilden promoveren. Ik ga nu bewijzen bij Antwerp dat mijn ambitie in eerste klasse ligt en niet in tweede. Op een bepaald moment was één doelpunt per match niet genoeg. Ik werd ook alleen beoordeeld op die goals. Terwijl ik vorig jaar bijna 20 assists gaf. Ik vind dat daar te weinig waardering voor kwam bij Turnhout.

Vorig jaar pakte Turnhout naast de felbegeerde promotie. Zie je ze dit seizoen bovenaan meestrijden?

Ik zag ze nog niet aan het werk, maar de laatste weken hebben ze zich met Quintelier en die Tsjechische spits nog versterkt. Ik hoop voor hen en voor de supporters dat zij een goed seizoen zullen draaien. Maar wij moeten wel met de titel gaan lopen.