Guy Franken: «Elke wedstrijd wordt een cupmatch»

KAPELLEN -

Dat Kapellen straks opnieuw in tweede klasse aan de slag kan, werd eind vorig seizoen een klein mirakel genoemd. Na het vertrek van een handvol kernspelers met vooral Sillah en Ofodile als uitschieters, wacht weer een lastige campagne. "We zullen opnieuw een mirakel nodig hebben om ons te redden", voorspelt Guy Franken.

EN

BR>De Turnhoutenaar draait al lang genoeg mee om met kennis van zaken de kwaliteiten van de ploeg in te schatten. "De komst van Jankovic en Vukicevic is een goede zaak, maar zij zijn slechts vervangers. Bij de bestaande kern hadden we aanvulling nodig. Kwalitatief hebben we ingeleverd en dat zal ons parten spelen."

De voorbereiding was niet van die aard om het vertrouwen de hoogte in te jagen. "We hebben vrij veel gewonnen, maar de cijfers waren te weinig overtuigend. In alle wedstrijden hebben we aan het systeem gesleuteld, maar voldoening schonk het nooit. We gaven te veel kansen weg. Het experimenteren werd nog bemoeilijkt door allerlei blessures. Het gevolg is dat we op Luik wellicht in een onuitgegeven opstelling moeten beginnen."

Knokken

Dat de start van de competitie zwaar is, wil Franken relativeren. "Ik denk dat er voor ons geen gemakkelijke wedstrijden tussenzitten. Elke week wacht ons een cupmatch. Het wordt knokken van de eerste tot de laatste minuut, maar we kunnen ons optrekken aan vorig seizoen, toen we in de eerste weken onverwacht de basis legden voor het behoud.

Als we straks een gelijkspel uit de brand slepen, ben ik tevreden. Luik ligt ons wel. Vorig seizoen wonnen we met 5-0 en 5-1 en scoorde ik in totaal vier keer, maar aan een herhaling van die krachttoer durf ik niet denken."

Door het vertrek van Lodewijckx werd Guy Franken tot kapitein gepromoveerd. "Veel verandert dat niet. Ik heb alleen het voornemen gemaakt wat minder bij de scheidsrechters te protesteren. Vorig jaar kreeg ik zeven keer geel, waaronder enkele voor protest. Kurt Stoops, Pascal Bovri en ikzelf zijn de enige ervaren spelers in de kern en die routine is onmisbaar. In het belang van de ploeg zal ik regelmatig op mijn tong bijten."