Mario Mertens bouwt tennisschool van Molenbos verder uit

Figuur van de week

M.D.

BR> Vorige maand stond de tennisschool van TC Molenbos heel even op de helling. Het vertrek van hoofdtrainer Alfonso Gonzales naar Heiveld kwam hard aan voor het Nijlense bestuur. Vier jaar intensieve jeugdwerking dreigde in enkele dagen opgedoekt te worden. Het bestuur bleef niet bij de pakken zitten, zocht naar een evenwaardige en even gereputeerde trainer en kwam amper twee weken later al met de ronkende naam van Mario Mertens aandraven. Geen evidentie aangezien de gewezen A-speler zelf de tennisclub De Kievit in Zoersel uitbaat.

"Twee jaar geleden heb ik TC De Kievit overgenomen. Ik hoopte mijn plannen te kunnen uitwerken, maar kreeg geen toelating om drie terreinen te overdekken.

Dat maakt dat ik hier vastzit in de winter. Ik moest permanent bij omliggende clubs gaan bedelen om enkele uren een veld af te huren zodat ik mijn lessen kon blijven geven. Dat hou je niet vol", vertelt Mario Mertens. "Het aanbod van TC Molenbos sprak mij wel aan. Het wordt een nieuwe uitdaging die zeker niet mag worden onderschat. Spijtig dat de functie onmiddellijk moest worden ingevuld.

In feite komt het heel ongelegen nu deze week het jaarlijks tornooi op De Kievit wordt georganiseerd. Mijn vrouw Erna zal zich nu noodgedwongen ook met de sportieve kant van de zaak gaan bezighouden in Zoersel, terwijl dit vroeger uitsluitend de uitbating van de chalet was."

Molenbos primeert

Is er geen sprake van belangenvermenging en kun je wel twee meesters dienen? "Ik heb dit heel grondig bestudeerd en besproken met het bestuur van Molenbos", vervolgt de tweevoudige interclubkampioen in '96 en '97 met TC Primerose. "De tennisschool van Molenbos primeert boven de eigen jeugd op De Kievit. Trouwens de betere jeugd kan ik meenemen naar Nijlen. De bedoeling is de tennisschool nog een betere structuur te geven en verder uit te bouwen. Op termijn moeten wij in de korste keren kunnen uitpakken met fatsoenlijke interclubploegen voortspuitend uit eigen kweek.

Er is hier dus nog werk aan de winkel en het wordt niet louter enkele uren lesgeven. Ik moet ook mijn eigen programma opstellen en telkens ter goedkeuring voorleggen aan het bestuur. Deze week startte ik mijn eerste stage op TC Molenbos, terwijl het tornooi op TC De Kievit volop aan de gang is. Het wordt een heen en weer geloop tussen de twee clubs. Met 240 inschrijvingen zit het hier in Zoersel goed vol. Wij hielden de reeksen wel beperkt en lieten bewust onze mannen 1 vallen omwille van de kosten en de concurrentie. Gezien de huidige gang van zaken ben ik daar zeker niet treurig om."