• Bervoets gegeerd in 500cc

Marnicq Bervoets, in Luxemburg gast-commentator bij de VRT, is gegeerd wild in de 500cc. Zowel Husqvarna als Yamaha zitten achter de Palenaar aan. «Klopt, ik al met beide merken gebabbeld,» aldus Bervoets. «Eén ding is zo goed als zeker: volgend jaar rij ik in de 500cc. Welk team? Dat weet ik nog niet. Ik ga alles eens rustig op een rijtje zetten, vooraleer ik een beslissing neem.»

BR>

• Blessure voor Theybers

Danny Theybers wordt net als ploegmaat Joël Smets door pech achtervolgd. Gisterenmorgen liep hij tijdens de vrije trainingen een voetblessure op. «Ik sprong iets te ver waardoor ik met mijn voet van het voetstukje afschoof. Ik verdraaide mijn voet. Gevolg: gescheurd kapsel en kapotte ligamenten. Ik kan onmogelijk rijden. Zoveel pijn had ik. Morden (vandaag, nvdr.) ga ik naar de dokter om te zien hoe erg het is.

De Kinrooinaar is ondertussen aan het uitkijken naar een nieuwe werkgever. «Ik hoop op het team van Collin Reed, nu Herring aan de deur wordt gezet. Maar er zijn nog andere opties. In het team van Machtlinger of misschien bij Jacky Martens. We zien wel.»

• GP zijspannen in Lommel?

Lommel heeft zich kandidaat gesteld om volgend jaar een GP zijspannen te organiseren. Voorlopige datum: 2 juli. De officiële kalender zal pas later dit jaar bekend worden gemaakt.