Bart Debergé legt wedstrijd snel in definitieve plooi

Atletiek

W.V.H.

BR>

SINT-KATHERINA-LOMBEEK -

Bart Debergé liep een sublieme wedstrijd in het Brabantse Sint-Katherina-Lombeek. De Wichelse atleet zit vol vertrouwen. De manier waarop hij in eerste instantie Jos Maes naar de tweede plaats verwees en een Jerry Van den Eede nooit de kans kreeg om in zijn spoor te komen, laat vermoeden dat hij duidelijk aan kracht en snelheid heeft gewonnen.

De organisatoren waren duidelijk tevreden met de opkomst en het verloop van de wedstrijd. "Wij hadden zelfs T-shirts te kort, maar die worden nog bezorgd aan de mensen die net iets te laat waren", gaven Frans Mettens en Cois Weekers te kennen. Zij konden rekenen op een schare medewerkers die zich ten dienste stelde van alle atleten.

De wedstrijd viel al snel in een definitieve plooi na een uitval van de latere winnaar Bart Debergé. Jos Maes kon dat tempo nog net aan, terwijl Jerry Van den Eede de twintig meter die hem scheidde van de eerste twee nooit kon dicht lopen. Guy De Blander en eerste veteraan Fons Deneef bleven ook in elkaars buurt.

In de tweede ronde liet Debergé Maes even terugkomen. Twee kilometer verder nam de winnaar opnieuw voorsprong. "Ik voelde duidelijk dat Jos dat tempo niet aankon en ik wilde toch wat scherper uit de hoek komen", gaf Bart als commentaar. De uitslag lag meteen voor de hand. De eerste drie bleven op hun plaatsen en Guy De Blander werd knap 4de voor eerste veteraan Fons Deneef.

Vrouwen

Bij de vrouwen behaalde Linda Coppens haar zoveelste overwinning. In de nevenwedstrijden kon Yves Van Herreweghe de 11,2km op zijn naam schrijven. Dirk Van de Velde werd derde.

Ann Cobbaertals als veterane en Sandra Van Buggenhout als senior deelden de eer bij de vrouwen op deze afstand. Op de 5,6 km was Limburger Habex de beste voor Willy Van Herreweghe en was Karen Peeters de beste bij de vrouwen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer