WK Vandecaveye in het gedrang?

De internationale judostage in Hooglede is nog maar pas begonnen of er viel al een eerste geblesseerde te betreuren. Gella Vandecaveye, in volle voorbereiding op het WK in oktober a.s. werd schreeuwend van de pijn door haar trainer afgevoerd naar het H. Hartziekenhuis in Roeselare waar door dokter Jan Noyez een scheurtje in de eerste gewrichtsband van de rechtervoet vastgesteld werd. Daarmee is Vandecaveye meteen out voor de rest van de stage die nog loopt tot het einde van de week.

BR>Of ze met de nationale ploeg volgende week dinsdag mee zal kunnen afreizen naar Japan voor een 14-daags trainingskamp is nog zeer de vraag. Alles zal afhangen van de diagnose die dokter Noyez volgende week maandag zal stellen.

«Judo zit er voorlopig niet meer in, maar daarom hoef ik niet meteen volledig stil te liggen: poweren kan wel, zolang mijn voet maar niet overbelast wordt. Wat in eerste instantie een banaal letsel is, zou immers al snel kunnen uitgroeien tot een ernstig blessure en dat moet ik ten allen tijde vermijden», aldus Vandecaveye.